GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

TURGAY MUTLU 17/08/2019 - 09:01:28

   Yazar İlhan Sunar, 24 Haziran 2019 tarihinde adıma imzalayıp gönderdiği ‘’ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’’ adlı kitabını yeni okuyup bitirdim. Sağ olsun. Okuru bol olsun. Sosyal medyadan da arkadaşım sevgili yazar İlhan Sunar. Emeğine ve kalemine sağlık. Çok verimli, faydalı, aydınlatıcı bir eser ortaya koymuş. Sevgili Atamızla ilgili şimdiye kadar birçok kitap okudum. Can Dündar’ın Mustafa’sı, Yılmaz Özdil’in Mustafa Kemal’i, İlber Ortaylı’nın Gazi Mustafa Kemal’i ve diğer birçok yazarın da kitaplarını okudum. Fakat bunların hiç biri İlhan Sunar’ın yazdığı eser gibi sağlıklı ve aydınlatıcı değil. İlhan Bey, kurulan Cumhuriyetin aşamalarını ve devrimlerini çok iyi anlatmış. Atamızın hayatını anlatırken sulandırmamış, gerçekçi, yalın ve akıcı bir dille yazmış. Severek zevkle okudum. Bu kitaptaki bilgi ve belgeler ışığında Atamızı daha yakından tanımış oldum. Bu güzel eseri herkese tavsiye ederim. Mutlaka okuyunuz. Bu güzel eseri okuyunca Atamızın bilinmeyen mucize yönlerini de keşfedeceksiniz.

              Rize’nin Fındıklı ilçesinde 1967’de doğan İlhan Sunar; ilk, orta ve lise öğrenimini Fındıklı’da tamamladı. Lise 2.ve 3. Sınıflarda Lise Santranç Şampiyonu olurken, aynı zamanda lise 3.sınıfta liseler arası Türkiye Santranç Şampiyonası’nda Rize Santranç Şampiyonu oldu. 15.11. 1990 tarihinde Gazi Üniversitesi’nde memur olarak göreve başladı. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Bilimler ve İşletme Bölümünden mezun odu. 2004’te Gazi Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokuluna, Yüksekokul Sekreteri olarak atandı. 2018 yılında, Gazi Üniversitesi’nin iki üniversiteye ayrılmasıyla birlikte, yeni kurulan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Tapu Kadastro Yüksekokulu’na Yüksekokul Sekreteri olarak atanmış olup halen bu görevi sürdürmektedir. Bir yılda yazdığı İla, Laz Kralı Viçeli Çona ve Laz Gelin Hemşinli Damat adlı kitaplarından sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk dördüncü kitabıdır. Sunar, evli ve bir erkek çocuk babasıdır.

                     Kitabın son bölümünden bir alıntı:

          Atatürk, Cumhuriyet’i kurmadan önce padişah sen ol demişlerdi. Padişahlık tahtını kabul etmese de 2019 yılında 82 milyonun kalbinde taht kurmuştur. Türkler için ölümsüzdür ve sonsuza kadar yaşayacaktır. Zor günlerde hep Atatürk’ten güç alırız. Bazılarını rahatsız etse de her devletin bir Atatürk’e ihtiyacı vardır. Ne mutlu bize ki Allah bizi Atatürk ile onurlandırdı. Bütün yapılanlara bakıldığında Atatürk kadar üstün yetenekli, başarılı, ileri görüşlü, karizma bir insan yoktur.

           81 yıldır ölüm bizi ayırsa da 2019 Türkiye’si ve sonsuza kadar modern Türkiye Atatürk’ün eseridir. Atatürk Türkiye’sidir. Damgasının bulunmadığı hiçbir kurum yoktur. Hükümet sistemi, yasalar, anayasa, alfebe, toplumsal devrimler, Misak-i Milli sınırlarımız, Türkiye Cumhuriyeti o’nun eseridir. Öyle ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk demek Türkiye demektir. Türkiye demek Gazi Mustafa Kemal Atatürk demektir.

                   Ne mutlu Türk’üm diyene. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyene…