Yörükoğlu'na vefa

Yarımada Gazetesi 16/06/2017 - 15:19:21 Bu haber 2618 kere okundu
Yörükoğlu'na vefa

Yörükoğlu'na vefa

Bodrum'da 2010 yılında vefat eden  Moğollar grubunun bateristi Engin Yörükoğlu'nun mezarını, yıllarca birlikte müzik yaptıkları aynı grubu devam ettiren arkadaşları ziyaret etti. 

Bodrum'da, yapımcı Erkmen Sağlam'ın hazırladığı "Barış Manço ile 7'den 77'ye Fotoğrafları Sergisi" için ilçeye gelen ve  konser veren Moğollar Grubu,  Engin Yörükoğlu'nun Kızılağaç Mezarlığı'ndaki mezarını ziyaret etti. 

Geçirdiği akciğer kanseri nedeniyle  65 yaşında vefat eden Engin Yörükoğlu'nun mezarını ziyarete, Moğollar Grubu  üyelerinin yanı sıra   "7'den 77'ye" programının yapımcısı  Erkmen Sağlam, yönetmen İzzet Öz ve Yörükoğlu'nun yengesi İnci Yörükoğlu da katıldı. 

1965 yılında Selçuk Alagöz ile çalışmaya başladığını belirten Cahit Berkay, grubun davulcusu ayrılıp yeni bir davulcu arayışına girdiklerini  Engin Yörükoğlu ile bir araya geldiklerini söyledi. Berkay "Selçuk 'Engin diye birisi varmış' dedi.  Engin geldi ve gerçekten muhteşem çalıyordu. 1966 senesinden onu kaybettiğimiz güne kadar hep beraber müzik yaptık. Müzik yapamadığımız zamanda da, grubun dağıldığı dönemde  Fransa’da beraberdik. Bodrum'a geldiğimizde zaman oldukça mezarını ziyaret ediyoruz. Mekânı cennet olsun." dedi. 

Ziyarette müzik dünyasından arkadaşlar, anılarını anlatıp eski günleri yâd etti. 

Haber: Yeliz Yavaş 

Yorum