YOGA ALLIANCE EĞİTİMİ STUDİO SALUS’TA BAŞLIYOR

Yarımada Gazetesi 17/10/2018 - 08:29:34 Bu haber 825 kere okundu
YOGA ALLIANCE EĞİTİMİ STUDİO SALUS’TA BAŞLIYOR

Geçtiğimiz yıl kurulan ve Bodrum’da farklı bir yaklaşımla Yoga Pilates, Ems gibi kişiye özel hizmetler sunan Studio Salus, Özge Işın ile 200 saatlik yoga eğitimi ve uzmanlaşma programına başlıyor. 
 
İki bölümden oluşan ve Özge Işın yönetiminde gerçekleşen uluslararası sertifikalı, Yoga Alliance Onaylı Yoga Eğitimi ve Yoga dersi verme konusunda uzmanlaşma programının toplam süresi 200 saat sürecek. 
 
Vereceği eğitim ile ilgili bir açıklama yapan Özge Işın, iki adımdan oluşan ve 200 saat sürecek olan programı şu şekilde anlatıyor. 
 
“Eğitimin amacı kişinin kendi içsel yolculuğunda yoganın dönüştürücü etkisiyle bedensel, zihinsel ve enerjetik entegrasyonunu yeniden keşfederken, günlük hayata yoga öğretisiyle bakmalarını sağlayacak teorinin pratiğe dökülmesinde duyarlı ve güvenli bir ortam sağlamaktır. 
 
Sağlam temellere dayanan donanımlı, açık, öğrencilerine duyarlı ve bilinçli eğitmenler yetiştirmektir. Studio Salus bünyesinde gerçekleştirdiğimiz ve 10 kişilik guruplarla yapacağımız programda ayrıca, teorik bilgi, grup çalışmaları, bireysel uygulamalar, ders izleme, birebir ve grup dersi verme pratiği içermektedir. 
 
Yoganın temellerini, farkındalık meditasyonun adımlarını ve yoga pozlarının öğretileceği, Yoga felsefesini derinlemesine öğrenmek isteyenlerin, kendi beden zihin nefes sistemini yeniden keşfetmek ve derinlemesine tanımak isteyenlerin yoga pratiğini, meditasyon ve nefes uygulamalarını bilinçli ve güvenli bir şekilde kendi hayatına geçirmek isteyenlerin katılabileceği eğitimlere ayrıca, yoga eğitmenliği konusunda uzmanlaşmak isteyen, yoga dersi vermeye adım atmak ya da meslek olarak yogayı hayatlarına dahil etmek isteyenler için 200 saat sürecek olan eğitim vereceğiz. Program süresince tüm grup buluşmalarına katılım ve verilen bireysel çalışmaların zamanında tamamlanması ile katılımcılar Özge Işın Yoga Trainings okulundan Yoga Alliance onaylı uluslararası sertifika almaya hak kazanacaklar. 
 
Bu nedenle program süresince stüdyodaki yoga derslerine katılarak belirli oranda yoga pratiği yapma zorunluluğu var. Sadece üç modülden oluşan ilk 100 saatlik birinci bölümü tamamlayıp eğitimine devam etmeyenler de katılım belgesine sahip olacaklar. 
 
Programa katılım sayımız 10 kişi ile sınırlı olduğundan, konuyla ilgili danışmak ve ön kayıt ve rezervasyon yaptırmak gerekmektedir. Detaylı bilgi ve sorularınız için ozgeisinyoga@gmail.com adresime sorularınızı e-posta olarak gönderebilirsiniz.”  
 
2 programa katılanların Studio Salus’tan 3 aylık üyelik kazanarak,  stüdyonun sunduğu diğer hizmetlerden indirimli olarak faydalanacakları eğitim programının içeriği ise şu şekilde;
 
-Klasik hatha yoga pozlarının ve varyasyonlarının anatomi ve prensiplerinin incelenmesi
-Yoga anatomisinin teoriden kişisel pratiğe dökülmesi 
-İskelet, kas ve sinir sisteminin yoga ile ilişkisi
-Yoganın temelleri, felsefe, tarihçe ve etikleri
-Temel nefes teknikleri 
-Mindfulness (Farkındalık) meditasyonu 
-Bedenin enerji sistemi 
-Ders verme yöntemleri, yoga eğitmenliğine giriş 
-Yoga dersi ve sekansları hazırlama
-Yoga malzemelerini kullanma ve ellerle yönlendirme.
 
Eğitim Tarihleri:
 
Eğitim ile ilgili sorularınıza cevap bulacağınız, program akışı ile bilgilendirileceğiniz tanışma toplantısı 12 Kasım günü saat 19:30 - 20.30 arasında Studio Salus’ta gerçekleşecek.
 
6 modülden oluşan ve 200 saat sürecek olan eğitimlerin tarihleri ise şu şekilde;
 
1.Modül: 23-25 Kasım
2.Modül: 07-09 Aralık
3.Modül: 04-06 Ocak 
4.Modül: 11-13 Ocak
5.Modül:01-03 Şubat 
6.Modül: 08-10 Şubat
 
Eğitimin 6 modülüne katılıp eğitmen sertifikası almaya hak kazananlar programın son adımını Fethiye’de 20-24 Şubat tarihlerinde düzenlenecek İnziva programı ile tamamlayacaklar.
 

Yorum