Vali Çiçek’ten “Turizm Haftası” mesajı

Yarımada Gazetesi 14/04/2017 - 10:59:59 Bu haber 827 kere okundu
Vali Çiçek’ten “Turizm Haftası” mesajı

Muğla Valisi Amir Çiçek, Turizm Haftası dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. Çiçek mesajında Muğla vurgusu yaptı.

Muğla Valisi Çiçek mesajında şu sözleri kullandı:

“Dünyanın ve ülkemizin en önemli sektörlerinden biri olan turizm, ülke ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra kültürlerin birbirlerini tanımasında, kaynaşmasında önemli bir araçtır. Bu nedenle dünya ülkeleri turizm pastasından pay alabilmek ve sektörü daha çekici kılmak için yeni arayışlara yönelmektedir.

“Ülkemizde son yıllarda gerçekleşen yatırımlar ve projeler ile turizm anlayışında meydana gelen değişiklikler sayesinde gelişen turizm sektöründe Muğla’da sahip olduğu zenginliklerine ait farkındalığını arttırmaktadır.

“Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak, halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak, amacı ile her yıl 15-22 Nisan tarihlerine rastlayan hafta ülkemizde “Turizm Haftası” olarak kutlanmakta, hafta boyunca çeşitli etkinliklerle bu alana dikkat çekilmektedir.

“Ege ve Akdeniz’in kesiştiği yerde bulunan Muğla; iklimi, coğrafyasının özel konumu ve tarih boyunca birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış olması nedeniyle Ülkemizin, hatta dünyanın en ilgi çekici kentlerinden biri olup mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yerdir.

“Valiliğimiz ve ilimizdeki kamu ve özel kurum ve kuruluşları ile birlikte İlimiz; sahip olduğu 1480 km uzunluğundaki kıyı şeridi, kıyılarında ve denizlerinde her türlü su sporunun yapılabilme potansiyeli, tarihi, kültürel ve ekoturizm çeşitliliği de göz önünde bulundurarak yürütmekte olduğumuz projelerle Muğla’da turizmin on iki aya yayılması noktasında altyapı, ulaşım ve tanıtım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyoruz.

“Bu duygu ve düşüncelerle ülkemiz turizmine katkıda bulunma sorumluluğu ile hareket etmesi temennilerimle, turizm sektörü mensuplarına ve bu alanda hizmet üreten tüm kurum ve kuruluşlarımız ile vatandaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkür eder, 2017 yılı turizminin ülkemiz ve ilimiz turizmi açısından başarılı bir yıl olmasını dilerim.”

Haber Merkezi 

Yorum