Üstündağ: Kıyılar Belediyelere Verilsin

Yarımada Gazetesi 13/04/2018 - 08:59:25 Bu haber 555 kere okundu
Üstündağ: Kıyılar  Belediyelere Verilsin

CHP Muğla Milletvekili Av.Akın ÜSTÜNDAĞ’ ın Muğla’daki kıyıların MUÇEV tarafından işletilemeyeceğine dair Danıştay kararı üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet ÖZHASEKİ’ye  hitaben soru önergesi  verdi
 
KIYILAR BELEDİYELERE VERİLSİN
 
Chp Muğla Milletvekili Av.Akın Üstündağ, yıllardır  MUÇEV’in yasalara aykırı olarak kıyıların işletmesini yaptığının Danıştay kararı ile kesinleşmesinin ardından TBMM’ye bir soru önergesi verdi.  Üstündağ, Muğla’daki sahil kiralamalarının iptali ile ilgili Belediyelere tahsisini istedi. 
 
CHP Muğla Milletvekili Üstündağ, MUÇEV’in şimdiye  arpalık  haline geldiğini belirten ÜSTÜNDAĞ     “Çevre ve  Şehircilik Bakanlığının kamu yararına faaliyet gösteren vakıf veya dernek statüsünde bulunmayan MUÇEV’e kıyıların işletme hakkı protokolle Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca verilmesi Danıştay kararı ile iptal edilmiştir. Şimdi yapılması gereken ondört adet kıyı ihalesinin ve MUÇEV’e verilen işletme haklarının iptal edilmesidir. Yasadışı uygulamalar ortadan kaldırılmalı, fahiş fiyatlarla sahilleri kullanmak durumunda kalan halkımıza yeniden rahatlıkla sahillere ve kıyılara ulaşma imkanı verilmelidir. Yıllardır yasaya aykırı olarak MUÇEV’e haklar bahşeden yetkililer de yargılanmalı ve uğrattıkları kamu zararları kendilerinden  tahsil edilmelidir. ”dedi.
 
MUÇEV’ E VERİLEN HAKLAR GERİ ALINMALI
 
Milletvekili Üstündağ, soru önergesinde Büyükşehir statüsüne geçtikten sonra Muğla’daki ilçe Belediyelerinin neredeyse gelirsiz kaldığını, Kış aylarında yerleşik nüfusun artması ve yaz aylarında da turizmden kaynaklanan kat ve kat nüfus artışı karşısında zor durumda kaldıklarını, sahillerin ilgili Belediyelere tahsisi ile elde edilecek gelir, yerel hizmetler için kullanılacağından bölge halkının ve ziyaretçilerin yararına  bir toplumsal yarar sağlayacağını belirtti.

Yorum