Uber yaz için Bodrum’da

Yarımada Gazetesi 01/06/2017 - 13:30:59 Bu haber 1425 kere okundu
Uber yaz için Bodrum’da

Dünyanın dört bir yanında ulaşım için çözümler yaratan Uber bu yaz Bodrum’da hizmet vermeye hazırlanıyor. Akıllı telefonlar üzerinden araç çağırma hizmeti veren Uber, yaz aylarına mahsus olmak üzere Bodrum’un yanı sıra Çeşme’de de hizmet verecek.

Yaz aylarının popüler bölgeleri Bodrum ve Çeşme, bu yaz Uber'le şenlenecek. Uber kullanıcıları yaz sezonu boyunca Bodrum ve Çeşme'de uber araçlarıyla seyahat edebilecek. Bodrum örnek ücretlerini Türkbükü-Yalıkavak için 44-66 lira, Bodrum merkez- Yalıkavak için 60-76 lira, havalimanı-Bodrum merkez için 100 lira, havalimanı, Yalıkavak için 108 lira ve havalimanı-Turgutreis için 116 lira olarak açıklayan Uber’in Bodrum atağına Bodrumlu taksicilerin ne tepki vereceği ise merak ediliyor.

Uber nedir?

2009 yılında San Francisco’dan ortaya çıkan Uber, kullanıcılarına özel sürücülerle özel araç hizmeti sunuyor. Uygulamanın arkasında ise Google var ve Uber, Google Maps üzerinden çalışıyor. Tüm büyük akıllı telefon platformlarında da bulunuyor. Kullanıcılar, akıllı telefonlarından bulundukları noktaya göre özel taksiler çağırabiliyorlar. Sürücünün kim olduğunu görüp, aracın gelişini de takip edebiliyorlar. Uber’de kullanıcı, daha yolculuğu başlamadan fiyatın ne olacağını görüyor. Yine uygulama üzerinden kredi kartıyla ödeme imkanı sunan Uber sayesinde kullanıcı yanında para taşıma zorunluluğundan da kurtuluyor

Haber: Yeliz Yavaş 

Yorum