Türkiye’nin ilk ve tek dislektik şairi Sevinç Su Karlıova’nın ilk şiir kitabını yayınlandı…

Yarımada Gazetesi 20/05/2023 - 09:21:28 Bu haber 1356 kere okundu
Türkiye’nin ilk ve tek dislektik şairi Sevinç Su Karlıova’nın ilk şiir kitabını yayınlandı…

Türkiye’nin ilk ve tek dislektik şairi Sevinç Su Karlıova’nın ilk şiir kitabını yayınlandı… Sanatçı; dislektik çocukları dışlayanlara şiirleri ile hem meydan okuyor: Hem de inadınıza varız diyor.
 
Yıllardır yaşadığı akran zorbalıklarına karşı büyük bir direnç geliştirerek, mücadeleci tavrı ile bir genç kız olarak, activist bir şair olma yolunda ilerleyen Sevinç Su; - Bizim öğrenme biçimimiz hep dışlanıyor. Herkes toplumsal deyip kendi normallerini dayatıyor. Peki ya onlar yanlış, bizim tarzımız daha doğru ve normalse ne olacak diyor?..
 
15 yaşına basan ve şu sıralar İzmir’ de moda eğitimi alan lise birinci sınıf öğrencisi Bodrumlu Sevinç Su Karlıova, yıllardır ötekileştirilen ve dışlanan bir öğrenci olarak; özel öğrenme güçlüğü  ve disleksiye dikkat çektiği “ Ben senle Büyüyorum Hayat” adlı kitabında kendinden yola çıkarak tüm öğrenme zorluğu yüzünden etiketlenen çocukların haklarının savunuculuğunu yapıyor…
 
İki tarafından farklı içerikle Alternatif Yayınevi’nden çıkan kitapta; bir yüzde dislektik şiirler yer alırken, diğer yüzündeki kapak “Köpek Gibi İnsan Arıyorum” başlığını taşıyor. Özellikle instegramda başlattığı evcil hayvan hakları ile ilgili kampanyası  “pets are not fashion toys” ile “köpekler moda oyuncağı” değildir diyor …
 
Kimlik arayışı ve toplumsal farklı bakış açısı ile dikkat çeken şair yazar Sevinç Su Karlıova, felsefi, activist ve eleştirisel yazın tarzı ve üslubu ile de “z” kuşağının katıksız aynası oluyor.
 
Şair yazar Karlıova -Ben yalnız değilim bir sürü çocuk benim gibi çok üzülüyor ve ağlıyor. Bizim de haklarımız var…Biz de değer görmek, sevilmek, arkadaşlarımzla oynamak istiyoruz…Kaynaştırın ama dışlamayın… Kanatlarımızı kırmayın…Ağlanacak okul anıları yazmayın beynimize derken; Öğretmenlere bilgilerinin ötesinde vicdanları ile eğitim vermeleri için de çağrı yapıyor: Gelecekte belki doktor, mühendis olamayabilirim ama ya en mutsuz gününüzde okuduğunuz bir kitapta size mutluluk veren bir şiirin şairi olursam, kendinizi kötü hissettiğinide sizi güzelleştiriren giydiğiniz bir elbisenin modacısı olursam...Öğretmenim sizleri mutsuzluktan kurtaran kahramanınız olmak istiyorum. Ama ya şimdi ben dışlanırken mutsuz olup, korkak bir insan olarak yetişirsem, yarınım hep sorunlu ve kayıp bir yaşam olursa…Üzülmez misin benim sanatçım yok beni kim mutlu hissettirecek diye? 
 
Dışlayanlara şiirleri ile meydan okuyor: İnadınıza varım diyor.
Gümbet Değirmenler Mevkii’nde 21 mayıs 2023 pazar günü “Engelleri Gökyüzünde Kaldıralım” sloganı ile düzenlenen  “17. Bodrum Uçurtma Festivali”’nde ilk imza gününü yapacak olan şair- yazar Sevinç Su Karlıova aynı zaman da bir moda sanatçısı olarak da kapsül koleksiyon olararak sloganlı T-shirt lerden oluşan birde farkındalık defilesine imza atacak.
 

Yorum