"TURİZMİN GELECEĞİ KÜLTÜR TURİZMİNDE"

Yarımada Gazetesi 25/04/2017 - 14:33:20 Bu haber 1858 kere okundu

Turizm Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinliklere katılmak üzere gelen ve Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nı da ziyaret eden akademisyenler turizmde geleceğin kültür turizminde olduğunu anlattılar. MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ve Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'i ziyaret eden akademisyenler kültür turizmi bakımından Milas'ın pek çok avantaja sahip olduğunu ifade ettiler.

Turizm Haftası kapsamında Milas'ta düzenlenen etkinliklere katılmak için 9 Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden Prof. Dr. Öcal Usta, Arel Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nden Prof. Dr. Derman Küçükaltan, Muğla S. Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi'nden Doç. Dr. Hüseyin Çeken, Muğla S. Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Zekeriya Bingöl; aynı zamanda Milas Kent Konseyi Başkanı da olan Muğla S.Koçman Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programından Yard. Doç. Dr. Mehmet Günlük ve Milas Turizm Danışma Bürosu Sorumlusu Ebru Ekici ile birlikte MİTSO'yu ziyaret ettiler.

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ve MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer tarafından ağırlanan konuklar yörenin doğal güzelliklerinin, tarihi kültürel ve turistik değerlerinin önemine değinerek turizmde geleceğin kültür turizminde olacağını ve bu bakımdan Milas'ın çok büyük avantaja sahip olduğunu ifade ettiler. Kültür turizmi için Bafa Gölü ve Çomakdağ köylerinin özel öneme sahip olduğunu da vurgulayan konuk akademisyenler "Milas kültür turizmi için çok çeşitli ve çok önemli özelliklere sahip. Fakat bu kadar çok değere sahip olmak kadar önemli olan bunların tanıtımını yapabilmek. Tanıtıma çok önem verilmesi gerekir. Eğer iyi tanıtım yapılırsa Milas, kültür turizminden kazançlı çıkar" diye görüşlerini anlattılar.

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, MİTSO'yu ziyaretleri nedeniyle memnuniyetlerini ifade etti ve Milas içindeki tarihi evlerin restore edilerek kültür turizmine kazandırılması gerektiğini vurguladı. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de yörenin tanıtımı için yurt içinde ve dışında    pek çok fuara katıldıklarını anlatarak "Biz her gittiğimiz yerde özellikle 'arkeolojide 100 yılın buluşu' olarak adlandırılan Hekatomnos Anıtmezarı ile Beçin kent kalıntılarını özellikle anlatıyor, tanıtıyoruz. Çünkü bu iki yer de UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesine alındılar. Bu, bize tanıtım için çok büyük bir avantaj sağlıyor" diye konuştu. Özer, bir süre önce Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya yörede turizmin geliştirilebilesi için 20 maddelik bir rapor sunduklarını da belirterek "Bu raporda özellikle kültür turizmi ve tanıtım için yöremizde yapılması gerekenleri ifade ettik" dedi.

Haber Merkezi 

Yorum