Tartışma konusu olan seyir terasları temizlendi

Yarımada Gazetesi 10/10/2016 - 10:52:55 Bu haber 693 kere okundu
Tartışma konusu olan  seyir terasları temizlendi

Geçtiğimiz hafta Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Fethiye Belediyesi arasında tartışma konusu olan seyir terasları temizlendi. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın çağrısı üzerine sosyal medyada bir araya gelen Fethiyeli gençler ile belediye personelinin yaptığı temizlikte bölgeden 3 kamyon çöp çıkartıldı. Belediye, zabıta ve güvenliklerin bölgede 7/24 görev yapmasına ve kamera ile 24 saat izlenmesine karar verdi.

Fethiye’de “Aşıklar Tepesi” olarak bilinen bölgede belediye personeli ve yaklaşık 200 gencin katılımıyla gerçekleşen temizlik kampanyasında 3 kamyon çöp çıkartıldı.

Temizlik kampanyası sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, bir ay önce gençlere mesaj vermek için yaptığı çağrının karşılık bulduğunu belirterek, “Geldiğimiz ilk dönem bu güzel Fethiye manzarasını halkımız çayıyla, kahvesiyle ailecek izlesin diye yaptığımız seyir teraslarını ilçemize kazandırmıştık. Belli bir süre sonra burası çok yanlış kullanılmaya başlandı. Biz de yaklaşık bir ay önce buraya gelip, gençlerimize seslenerek, ‘gelin buraya beraber temizleyelim’ demiştik. Sağ olsun Emre kardeşimiz sosyal medyadan bir organizasyon yapmış. Ancak katılım sosyal medyadaki ‘geliyorum’ diyenlere göre çok az. Yine Büyük Fethiye Belediyesi ailesi ile birlikte temizliğin bir kısmını gerçekleştirdik” diye konuştu.

“Zabıta ve güvenlikler 7/24 görev yapacak”

Başkan Saatcı, bölgeyle ilgili yaptırımların olacağını belirterek konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Bugün Pazar ve buraya gelen tüm arkadaşlarımızın ailesi, çocuğu, arkadaşı var. Bu arkadaşlarımızla, burayı kendi evi gibi görüp, burayı kirleten zat-ı muhteremlerin pisliklerini bugün hep beraber temizledik. Biz bir aydan bu yana sabır ediyoruz. Ama arkadaşlar anlamıyor. Ama biz Allah’a şükür herkesin anlayacağı dilden konuşmasını biliriz. Bugünden itibaren güvenlik ve zabıta ekipleri 7/24 burada görev yapacak. Burası 24 saat boyunca kameralar ile izlenecek. Burada kabahatler yasası gereği burada çekirdeğini yere atan, içki içip şişesini aşağı atanlarla ilgili yaptırımlarımız olacak. Böyle Fethiyelilik, Beşkazalılık olmaz. Evinden çıkardığını çöp konteynırına atarsın. Böyle bir lüks dünyanın hiçbir yerinde yok. Burayı bu hale getirenlerin bu arkadaşlarımıza burayı temizletme hakları da yok. Bundan sonra burayı ailelerin, insan evlatlarının gelebileceği bir hale sokacağız. Burayı bu halde kullananlar buraya gelemeyecek”

“ Biz mesaj vermek istedik, onlar sembolik temizlik yaptılar”

“Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı temizliğe teşekkür eden başkan Saatcı, “Burada sembolik bir temizlik yapılmış. Gördük yani, seyir teraslarının altındaki yerlerin durumunu. Büyükşehir’in temizlik ekibi Fethiye’de yok. Büyükşehir’e ait tüm yolları da biz temizliyoruz. Burada biz bir mesaj vermeye çalıştık. Büyükşehir Belediyesi burayla ilgili bizimle bir temas kurup, ‘Arkadaşlar siz burayı neden temizlemiyorsunuz?’ dese anlayacaklardı herhalde. Ama olmadı, anlaşılmadı. Temizlik yapmak önemli değil. Kirletmemek, kirlettirmemek önemli. Biz de inşallah bunu gerçekleştireceğiz.” dedi. 

Yorum