Rengârenk Göçmen Çocuklar Korosu kuruldu

Yarımada Gazetesi 07/06/2017 - 12:22:22 Bu haber 1402 kere okundu
Rengârenk Göçmen Çocuklar Korosu kuruldu

Rengârenk Göçmen Çocuklar Korosu kuruldu

Bodrum’da İnsanca Yaşam Derneği’nin yeni projesi Rengârenk Göçmen Çocuklar Korosu geçtiğimiz haftalarda seçmelerini tamamlayarak korosunu oluşturdu. Koroya seçilen çocuklar arasında Türk, Suriyeli, Ukraynalı, Hollandalı, Avusturyalı, Azerbaycanlı ve Kırgızistanlı çocuklar yer alıyor.

Seçmeler, koroda yer almak isteyen, müziğe yetenekli, yerli ve yabancı, 6-16 yaş arasındaki tüm çocuklara açık olarak gerçekleştirilmişti. 27 Mayıs Cumartesi Bodrum Belediyesi Mesleki Eğitim ve Kurs Merkezi’nde (Bitez Kapalı Pazar Yeri), 28 Mayıs Pazar İnsanca Yaşam Merkezi ve Bodrum Belediyesi Turgutreis Akçaalan Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleşen seçmeler sonunda koroya seçilen çocukların isimleri şöyle: Sude Nur Kokver, Elia Akyol, Sema Gözen, Meltem Eser, Zeynep Ece Gündoğan, Ela Gündoğan, Dünya Güney, Cemre Çırkın, D. Irmak Çabuk, Ceylin Ada Karadoğan, Bektaş Güden, Mustafa Üre, Melike Turan, Şevin Püsküllü, Asya Boybada, Yağmur Kayan, Taha Kökver, Mihriban Korkmaz, Emili Ceylin Peker, Aida Tepe, Muhammed Mubarek, Utku Madran, Efe Sami Uçar, Asu Atabey, Leyla Katya Eşiyok, Nisa Melek Türkşan, Maya Ecrin Erdoğan, Can Filiz, Miraz Kılıç, Irmak Yaldız, Elif Asya Karabulut

Koroya seçilen çocuklar önümüzdeki hafta başlayacak derslerde dünyaca ünlü sanatçı Ramin Fahrangniya tarafından üç ay süresince dünya standartlarında bir eğitim alacak. Rengarenk Göçmen Çocuklar Korosu, her dilde ve her türde şarkıdan oluşan repertuarla konserlere hazırlanacak ve çocukların müziğe ilk adımlarını atmaları sağlanacak. Yaz ayları boyunca sürecek olan hazırlıkların ardından koronun ilk konserini Eylül ayında vermesi hedefleniyor. Proje, Açık Toplum Vakfı ve Bodrum Belediyesi tarafından destekleniyor.

Haber: Yeliz Yavaş 

Yorum