Naptorun Pansiyon, turneye çıkacak

Yarımada Gazetesi 29/05/2017 - 16:02:00 Bu haber 1419 kere okundu
 Naptorun Pansiyon, turneye çıkacak

Harun Özakıncı'nın yazıp yönettiği "Naptorun Pansiyon (Bodrum söylemeleri)" adlı tiyatro oyunu, Ege ve Akdeniz turnesi kapsamında yüzlerce izleyiciyle buluşacak.

Bodrum'da turizmle birlikte yaşanan gelişmeleri de dikkat çeken  tiyatro oyunu "Naptorun Pansiyon" ekibi, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde  oyunun sahnelenmesini ardından turne yolculuğu başlayacak.

Son yıllarda Bodrum'a özgü önemli çalışmalara imza atan Harun Özakıncı, tiyatro oyununun konusu ile ilgili "1980 senesinde Bodrum’da eski bir ev kiralayıp  ev pansiyonluğunu yapmaya başlayan Meltem,  Bodrumluların neyi nasıl yaptıklarını, neyi nasıl söylediklerini araştıran bir kitap da yazmaktadır. Bodrum’daki sosyal yaşamın sebeplerini, mal sahibi Mazlum, marjinal müşterisi  Suat, komşusu Ersöz ile araştırarak mutlu mesut yaşarken Bodrum kasabasında fiziksel değişiklikler olmaya başlar ve devam eder" diye  özetledi.

Dört kişilik komedi tarzındaki tek perdelik oyunun, Ege ve Akdeniz trunesi sonucuna göre, Türkiye genelinde farklı illerde sahnelenebilmesi çalışma yapılacağı belirtildi.

Haber: Yeliz Yavaş 

Yorum