Menteşe’de Yerel Tohum Fide Şenliği

Yarımada Gazetesi 08/05/2017 - 10:59:48 Bu haber 1709 kere okundu
Menteşe’de Yerel Tohum Fide Şenliği

Menteşe Belediyesi, Kent Konseyi ve Yerel Tohum Derneği Muğla Şubesi tarafından yerel üreticilerin desteklenmesi ve yerli tohum kullanımının özendirilmesi amacıyla düzenlenen "5. Yerel Tohum ve Fide Şenliği" Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ün ev sahipliğinde gerçekleşen şenliğe, İzmir, Aydın, Manisa, Bodrum’dan ve Menteşe’ye bağlı mahallelerden gelen çiftçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

5. Tohum ve Fide Şenliği Atilla Totoş, Seyma Gümüş Işık, Nihal Bayraktar, Feyyaz Keskin, Taner Mercan, Zerrin Çelik, Füsun Tezcan, Sema Köseoğlu ve Nuran İşler’in zeytinyağ, yerel tohum, doğal ilaç yapımı ve yenilebilir otlar konularındaki bilgilendirici söyleşileri ile başladı.

Halk oyunları ekibin gösterileri ile devam eden şenliklerde konuşan Başkan Gümüş, “Menteşe Belediyesi olarak 3. Yılımızı tamamladık. Bu süreçte yol, kaldırım, çevre temizliği ve düzenliği, park ve bahçelerin peyzaj düzenlemeleri ve yeşil alanların arttırılmasına yönelik asli görevlerimizi yerine getirdik. Çalışmalarımız devam ediyor. Bunlarla ile birlikte sosyal bir belediye olarak, halkımızı bir araya getiren, kaynaştıran etkinliklerde düzenlemeye devam ediyoruz. 5. Yerel Tohum ve Fide Şenliği bu etkinlerimizden bir tanesi. Bugün burada yerel üreticilerimize, çiftçimize olan desteğimizi, Yerel Tohum Derneğimiz, Kent Konseyimiz, Sivil Toplum Örgütlerimiz ve sizlerin katılımı ile sürdürüyoruz.  Menteşe’ye yakışan ve örnek olan bu güzel etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ediyor, katkı ve katılımları için Yunanistan’ın Kos Adasından gelen aşçılarımıza, İzmir, Aydın, Manisa, Bodrum ile çevre il ve ilçelerden gelenler ile mahallelerimizden gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyorum.” dedi.

Yerel Tohum Derneği Muğla Şube Başkanı Mehmet Bal ve Muğla Ziraat Odası Başkanı Uluhan Korkut’unda birer konuşma yaptığı şenlik, Menteşe Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile devam etti.  Şenlik kapsamında Sınır Tanımayan Şefler Ahmet Çetin ve Yunanistan’ın Kos Adasından gelen ünlü şefler, sabah saatlerinde Akyol semt pazarından aldıkları ot ve sebzelerden, Ege ve Muğla mutfağının zeytinyağlı sebze ve ot yemeklerini pişirdiler. Yöresel lezzet gösterilerinin gerçekleştiği şenlik, katılımcılara teşekkür belgesi verilmesi, tohum ve fide dağıtımı ile sona erdi.

Haber Merkezi 

Yorum