Marmaris’te “Balıkla Büyüyorum” projesi

Yarımada Gazetesi 14/04/2017 - 11:16:38 Bu haber 2653 kere okundu
Marmaris’te “Balıkla Büyüyorum” projesi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, çocuklara balık yemeyi sevdirmek için Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa düzenlediği, "Balıkla Büyüyorum Programı" kapsamında Çetibeli Ali Fikret Bilgin İlkokulu’nda balık ekmek etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan Muğla Valisi Amir Çiçek ilkokul çocuklarına balık ekmek dağıttı.

Programa Vali amir Çiçek’in yanı sıra, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fırat Erkal, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Nuri Ceyhan ve ilçe protokolü katıldı.

Diğer ilçelerde de uygulanacak

Vali Amir Çiçek yaptığı açıklamada, balığın besin değerinin ve balıkla beslenmenin öneminin öğrencilere ve öğretmenlere uygulamalı olarak anlatıldığını ve Balık ekmek ikramının Muğla'da ilk kez Marmaris'te uygulandığını ve bütün ilçelerde bunun devam edeceğini belirtti.

Vali Çiçek, "Su ürünleri bizim için çok önemli. Balıkçılık konusunda ne gerekiyorsa yapıyoruz. Muğla'da ekonomimizin önemli bir bölümü balıkçılık. Bu besin kaynağını öğrencilere tanıtıyoruz. Balıklarımız çok olsun insanlarımızın sağlığı iyi olsun." dedi.

Program hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Haber Merkezi 

Yorum