Köyceğiz "Sakin Şehir" olma yolunda

Yarımada Gazetesi 02/06/2018 - 08:39:48 Bu haber 611 kere okundu
Köyceğiz

"Sakin Şehri" ünvanını kazanmak için başvuru yapan Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, "Cittaslow Köyceğiz Aday Kent" son danışma kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Koruma İzleme Daire Başkanı Ali Özkır, Kulak Mesire alanında gerçekleştirilen toplantıda, Köyceğiz’in, bakanlık tarafından belirlenen 16 özel çevre koruma bölgesinden biri olduğunu söyledi.

Özel Çevre Koruma Bölgelerinde, koruma kullanma dengesi içerisinde bu alanlara nitelik katacak geleceğe yönelik projelere destek verdiklerini belirten Özkır, "Köyceğiz'in doğasının ve çevresinin korunarak sürdürülebilir kullanımının sağlanması hedefiyle, yapılan projelere her türlü destek sağlanmaktadır. Köyceğiz’in örnek yaşam alanına dönüşmesi ve diğer koruma bölgelerine model oluşturulması için çalışmalar devam ediyor." dedi.

Cittaslow Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Murat Barkan ise Köyceğiz'in kendiyle uyumlu bir sakinliği oluğunu dile getirdi.

Cittaslow'un Köyceğiz'e çok yakıştığını anlatan Barkan, "İlçe, kendiyle uyumlu sakinliğinden de üretkenliği sağlayabiliyor. Köyceğiz Türkiye'nin Sakin Kent uygulamalarının en iyi yapıldığı, adaylık süresince başarılı projelere imza atan belediye ve Köyceğiz halkının sürece verdiği destek ve çaba bizleri umutlandırıyor." diye konuştu.

Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan da belediye olarak bu yıl Cittaslow Katılım Belgesini almak için çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade etti.

 

 

Yorum