Kızılay Haftası Etkinlikleri Sürüyor

Yarımada Gazetesi 03/11/2020 - 08:46:09 Bu haber 2522 kere okundu
Kızılay Haftası Etkinlikleri Sürüyor

 

29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası çerçevesinde çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu etkinliklerden biri de Belediye Meydanı’nda yapıldı. Kızılay TIR’ına kan bağışının yapıldığı alanda yüzlerce kişiye keşkek dağıtıldı. 

Etkinlikte Kent Haber’e konuşan Türk Kızılayı Bodrum Şube Başkanı Ömer Başbuğ, şunları söyledi:

“Bodrum’un yerli lezzetlerinden keşkek dağıtıyoruz. Keşkek dağıtırken kan aracımız da burada, kan bağışı alıyor. Kızılay Haftası’nda birçok proje geliştirdik. ‘Kızılay herkes için’ diye bir sloganımız var. Bununla ilgili belediye başkanımız, oda başkanlarımız, parti başkanlarımızı Kızılay’a üye yaptık. Bugün keşkek dağıtımı yapıyoruz, yarın da lokma döktüreceğiz. Ayrıca ‘İmece’ isimli bir proje geliştirdik. Genç Kızılay’la birlikte bu programı anlatıyoruz. Ayrıca Genç Kızılayımız hastanelerin acil servislerinden sağlık çalışanlarına karanfil dağıttı.”

Geliştirdikleri ‘İmece’ projesinden bahseden Başbuğ, şu sözlere yer verdi:

“Düşen insanlara yardım elini uzatırken aslında hep birlikte uzatmamız lazım. Bu noktada bilinci oluşturmaya çalışıyoruz. Her mahallede teşkilatlanıp en az 3-4 tane üyemizin olduğu, Bodrum’da bin tane üyesi olan bir Kızılay planlıyoruz. Böylece mahallelerin tamamına hakim olmak ve her mahalledeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedefliyoruz.” 

 

 

Yorum