İyi ki varsınız çocuklar!

Yarımada Gazetesi 09/01/2017 - 13:46:27 Bu haber 3267 kere okundu
İyi ki varsınız çocuklar!

Turgutreis Mahallesi’nde  bulunan  Vedat Türkmen Ortaokulu  öğrencileri, tüm büyüklerine ve yaşıtların örnek olacal bir çalışmaya imza attı. Havaların soğuduğu ve sokak hayvanların için koşulların güçleştiği kış aylarında bir kampanya düzenlemeye karar veren çocuklar tam 120 sokak için 120 paket mama topladı. 
 
"120 sokağa 120 mama poşeti‘’ 
"120 sokağa 120 mama poşeti‘’ adını verdikleri kampanya için  aynı okuldan 5-A, 5-C, 5-D sınıfları öğrencileri okulda etkinlik başlattı. Türkçe öğretmeni  Alaaddin Beken rehberliğinde harekete geçen öğrenciler, öğrenci arkadaşlarının katkılarıyla tam 120 mama  poşeti oluşturdu. 
 
Öğrencilerin bu çabasına Tugutreis'te hizmet veren Evcilmarket.com destek verdi. Öğrenciler, hazırlanan 120 mama poşetini kendi yaşadıkları sokaklara götürerek hayvan dostlarını elleriyle besledi ve sokak  hayvanlarını  doyurmanın  heyecanını  sosyal medya sayfalarında paylaştı. 
 
"Öğrencilerim sokaklarına iyilik götürdü"
"120  sokağa  120  mama  poşeti" kampanyası süresince her adımda öğrencilerine rehberlik eden Türkçe öğretmeni Alaaddin Beken "Çocuklara iyilik yapmanın heyecanını yaşatmak isterken sokak hayvanlarının bu soğuk günlerde  yiyeceğe  olan ihtiyacını da gidermiş olduk. Öğrencilerim sokaklarına iyilik götürdü ve  bir canlıya can olmanın örneğini  uyguladı. Hepsi kendini  bir kahraman  olarak  görüyor şimdi. İyi olmanın bir seçenek  olduğunu keşfetmiş oldular. Gözleri  görmeyen kedimi onlara sürekli anlattığımda bilinç altlarına bu mesajı iletmiştim zaten." dedi. 
 

Yorum