Hasan Basri İnan’ın hayal dünyası Nurol’da: “Seyyah Olup Şu Alemi Gezerim”

Yarımada Gazetesi 31/05/2017 - 12:00:02 Bu haber 1689 kere okundu
Hasan Basri İnan’ın hayal dünyası Nurol’da:  “Seyyah Olup Şu Alemi Gezerim”

Hasan Basri İnan, “Seyyah Olup Şu Âlemi Gezerim‘’ başlıklı sergisi ile Oasis Nurol Sanat Galerisi’ne  konuk oluyor. Sergi, 2 Haziran 2017 Cuma günü Hasan Basri İnan’ın katılımı ile gerçekleşecek kokteylle açılacak. İnan’ın hayal dünyasını yansıtan resimleri, 17 Hazira’a dek pazartesi hariç her gün 12.00 - 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Hasan Basri, “Seyyah Olup Şu Âlemi Gezerim” serisindeki eserleri için; “İnsanın aklından çıkmayan imgeler, görseller fikirlerimin çıkış noktası olmuştur. Bu imgeler, bir zamanlar yaşadığım ve yaşantımdan kesitlere yer verdiğim mekânlar ve o mekânlarda yer alan “Çitler” yer almaktadır. Bu öğelerin izleyiciyle göz göze gelmesi ve izleyiciyi uzun bir yolculuğa sürüklemesi; bu yolculuğun O’nun belleğindeki bazı anıların kısa bir süreliğine tekrarlanmasına neden olmaktadır! Çitlerin diğer imgelerle buluşması, onlara bir bütünlük kazandırması, parçalanamaz, öğelerinin eksiltilemez olması ve dolayısıyla inşa edilen biçim ile beraber şekillendirilmelidir, plastik bir öğe olarak düşünülmelidir. Formun içinde yer alan “çit”, kimi zaman onu inşa eden kişiyi temsil edip, kimi zamanda “terk-edilişini” gösterip bir “çit” olarak yerini almaktadır. İmge içinde başka imgelerde doğuyor. Onları yan yana koymak, sonsuz olasılığa yol açmaktadır.” diyor.

Hasan Basri İnan Hakkında

1992 yılında Malatya’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Mersin’de tamamladı. 2011 yılında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne dereceyle girdi. 2015 yılında Seramik Bölüm birincisi ve Güzel Sanatlar Fakülte ikincisi olarak mezun oldu. 2015 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü, Seramik Bölümü, Yüksek Lisans Programını birincilikle kazandı. Seramik dışında resim ve heykelle uğraşıyor. “Türkiye Seramik Derneği” ve “Seramik Sanatı Eğitimi ve Değişimi Derneği” üyesi olan sanatçı bugüne dek üç kişisel sergi açtı ve 30‘ dan fazla karma sergi, 10’ dan fazla ulusal ve uluslararası jürili sergi, workshoplar, sempozyumlar ve çeşitli etkinliklerde yer aldı. 4 ulusal, 3 uluslararası ödülü bulunan sanatçı çalışmalarını Mersin’deki atölyesinde sürdürüyor.

Haber: Yeliz Yavaş 

Yorum