Günseli Saylam’ın renkleri Vefa Sanat Galerisi'nde

Yarımada Gazetesi 14/06/2017 - 11:48:05 Bu haber 1711 kere okundu
Günseli Saylam’ın renkleri Vefa Sanat Galerisi'nde

Günseli Saylam’ın renkleri Vefa Sanat Galerisi'nde 

Akyarlar Karaincir’deki Vefa Sanat Galerisi, 19-30 Haziran tarihleri arasında Günseli Saylam'ın resimlerini konuk edecek. Sergi, 19 Haziran 18:00'de gerçekleştirilecek olan kokteylle açılacak ve 30 Haziran'a kadar Pazar hariç her gün 14:00-20:00 saatleri arasında Vefa Sanat Galerisi Karaincir'de ziyaret edilebilecek.

Sanatçı hakkında

1962 Ankara Şereflikoçhisar doğumlu olan Günseli Saylam'ın resim serüveni çocuk yaşlarda başlar. Küçük yaşlardan itibaren resme ilgi duymaya başlayan Günseli Saylam öğretmenlerinin teşvikiyle çeşitli resim yarışmalarına katılır ve derece alır. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan sanatçı 1995'de Gülay Yüksel’den ders alır. 1997-2006 yılları arasında Atatürk Kültür Merkezinde birçok karma sergiye katılır. 2007 yılından sonra Kayıhan Keskinok Atölyesinde çalışmalarını sürdüren sanatçı Galeri Sanatyapım'da açılan pek çok karma sergiye de katılır. 

Halen kendi atölyesinde çalışmalarını sürdüren sanatçının eserlerindeki sert fırça darbeleri, renklerdeki keskinlik onun hayata bakışını bizlere bir mesaj olarak veriyor. Sanki ruhunda gizli kalmış bir coşkuyu "renk coşkusu" olarak tuvale döken sanatçı; hayatındaki iyi-kötü, güzel-çirkin, sağlıklı-hasta gibi karşıtlıkları renklerindeki keskin geçişlerle ifade ediyor. Eserlerinde dışavurumculuk akımının özelliklerinden olan sivri ve keskin çizgileri, kırmızının ve mavinin tonlarını görmek mümkündür. Onun tuvalindeki renkler sanki insanın ruhunda beslediği sıkıntının bir volkan gibi patlamasıdır. İç içe geçmiş, karmaşık çizgiler yaşamın zorluklarını, sorunların karmaşıklığını bir yerde bu sorunların çözümsüzlüğünü anlatmaktadır. Portrelerindeki keskin bakışlar, sert ifadeler büyük şehirlerde yaşayan ve günlük hayatın zorluklarıyla baş etmeye çalışan hoşgörüsüz ve çok da umutlu olmayan insanların ifadesidir. Eserlerinde bizlere iç dünyamızla dış dünyanın nasıl bir çatışma içinde olduğunu ve bu çatışmanın insanın içinde barındırdığı umutsuzluk duygusuyla çözüme ulaşmada zorlanacağını gösteriyor. 

2012'de Ankara Galeri Sanatyapım'da, 2014'de Kaş Saylam Suites'de, 2015'de Ankara Barosu Atilla Sav Sanat Galerisi'nde, 2016'da Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde kişisel sergi açmıştır.  2017'de Paris Linda Farrell'deki üyesi olduğu Ankara Kadın Ressamlar Derneği - AKRD sergisine katıldı.

Haber Merkezi 

Yorum