GELENGÜL ALKAN MOZAİKLERİYLE, HASAN ŞİMŞEK'İN AHŞAP VE KAYRAK TAŞLARIYLA "EFELERİN VE ÇİÇEK BAŞLI KADINLARIN" SERGİSİNİYARATTI

Yarımada Gazetesi 25/09/2017 - 08:55:29 Bu haber 1275 kere okundu
GELENGÜL ALKAN MOZAİKLERİYLE, HASAN ŞİMŞEK'İN AHŞAP VE KAYRAK TAŞLARIYLA

GELENGÜL ALKAN MOZAİKLERİYLE, HASAN ŞİMŞEK'İN AHŞAP VE KAYRAK TAŞLARIYLA "EFELERİN VE ÇİÇEK BAŞLI KADINLARIN" SERGİSİNİYARATTI.

Gelengül Alkan (Mozaik) ve Hasan Şimşek (Ahşap ve Kayrak Taşı) "Yanık Olur Efelerin Yüreği; Çiçek Başlı Kadınların Öyküsü" Resim Sergisi 26 Eylül  Salı 19:00'da Bodrum Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi (Trafo)'da açılacak. Sergi 30 Eylüle kadar görülebilir. Serginin konusu "Yanık olur Efelerin yüreği ve Efelerin yolunu gözleyerek yaşlanan, kavuşamayan Çiçek başlı kadınların öyküsü…  Serginin açılışında halk oyunları gösterisi sunulacak.

Gelengül Alkan 1961 Hatay doğumlu. Çocukluğundan beri resme ilgi duyan sanatçı resme eşinin görevi dolayısıyle gittiği Türkiyenin çeşitli yörelerini resmederek başladı. 2009'da Aydında resim eğitimi alarak karma sergilere katıldı. 2013'de Gaziantepte suluboya çalışmalarına, daha sonra mozaik  çalışmalarına başladı. Suluboya, yağlıboya ve mozaik çalışmaları ile karma sergilere katıldı. 2016'dan beri Muğla'da sanat çalışmalarına devam etmektedir. Gelengül Alkan HasanŞimşekle beraber bu sene Müzeler haftası etkinliği kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Muğla Müzesinde sergi açtılar.

Hasan Şimşek Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Tekstil Bölümü mezunu. Muğla'nın "Ormancı" türküsüyle tanınan Menteşe ilçesine bağlı Çaybükü Mahallesi'ndeki bir değirmeni restorana dönüştürmüş. Restorasyonun dekorasyonunu yaparken dağlardan topladığı üzerine çeşitli motifler işlediği kayrak taşlarını kullanmış. 26 Eylül  Salı 19:00'da Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi (Trafo)'da açacağı sergide de doğada milyonlarca yılda oluşan kayrak taşılarına verdiği hayatı sergileyecek. 

Hasan Şimşek Muğla'da 1700 metre yüksekte çıkan ve bugüne kadar eski evlerin bahçe duvarlarını süsleyen, birbuçuk milyon yılda oluşan, belki de fosilleşmişkayrak taşlarını, yıkılan köy evlerinden topladığı 200 yıllık çıralı çam ağaçlarını ve de zeytin vermiyor diye köylünün kökünden söküp attığı 100-150 yıllık zeytin ağaçlarını sattıkları oduncudan son anda kesilmeden alıp, bunları toplayıp, yontup rölyef haline getirmiş. Bu yöresel malzemelerin çöpe atılmaması gerektiğine dikkat çekmek için bu malzemeleri tuval olarak kullanarak 27 adet resim yapmış. 

Haber: Erol Ünal

Yorum