Fransa'daki "Kur'an-ı Kerim" tartışmasına tepki

Yarımada Gazetesi 12/05/2018 - 09:19:22 Bu haber 600 kere okundu
Fransa'daki

Antalya ve Muğla'da sivil toplum kuruluşları, ABD'nin İsrail büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını ve Fransa'da Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkarılması için 300 kişinin imzasıyla yayınlanan bildiriye tepki gösterdi.

Muğla Kurşunlu Camisi önünde toplanan grup, Filistin bayrakları ve "Kudüs ilk kıblemiz ve Müslümanların toprağıdır", "Katil ABD Ortadoğu'dan defol", "Kudüs'e selam direnişe devam" yazılı döviz taşıdı.

Gruptakiler, tekbir eşliğinde, "Siyonist İsrail Filistin'den defol", "Aksa'ya selam direnişe devam" sloganı attı.

Grup adına konuşan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Muğla Şube Başkanı İsmail Çiftlikli, Filistin halkının yanında olduklarını söyledi.

Filistin'in yıllardır İsrail'in işgali altında bulunduğunu belirten Çiftlikli, "Filistin'e, Gazze'ye uygulanan abluka ve ambargo her geçen gün ağırlaşmaktadır. 70 yıldır hakları, toprakları, vatanları, canları, malları gasbedilen Filistinliler, İsrail zulmü altında yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyor. Filistinliler, kadınlarıyla ve çocuklarıyla son bir aydır Büyük Dönüş Yürüyüşü'nü gerçekleştiriyor. İşgalci İsrail ise ateş açıp masum insanları, çocukları ve yaşanan olayları dünyaya aktarmak isteyen basın mensuplarını şehit ediyor." dedi.

Tüm Müslümanları Filistin'e ve Kudüs'e sahip çıkmaya davet ettiklerini aktaran Çiftlikli şunları kaydetti:

"Bugün burada Kudüs dostlarıyla birlikte ABD'nin ve İsrail'in bu hukuksuz kararına ve uygulamalarına karşı çıkıyoruz.  Tüm Filistin ve Kudüs sevdalıları olarak bu davayı savunmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi, Uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye ve İsrail'in hukuksuz adımları ve işgali durdurmaya çağırıyoruz."

Çiftlikli, Fransa'da Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkarılması için 300 kişinin imzasıyla yayınlanan bildiriye de tepki göstererek, bildirinin Batı'nın İslam dünyasına yönelik bakış açısını bir kez daha gözler önüne serdiğini, İslam aleminin bu kirli tezgahlara karşı uyanık olması gerektiği uyarısında bulundu.

Basın açıklamasına, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.

- Antalya 

Antalya'da ise Kazım Özal Caddesi'ndeki meydanda toplanan vatandaşlar İsrail, ABD ve Fransa aleyhine sloganlar attı. 

Grup adına basın açıklamasını okuyan İHH İnsani Yardım Vakfı Antalya Şube Başkanı Mehmet Yıldırım, Kur'an-ı Kerim'den bazı ifadelerin çıkartılmasının istenmesinin hadsiz bir tavır olduğunu ve bu durumu en ağır şekilde lanetlediklerini söyledi. 

Münferit ve faili meçhul bazı olaylar üzerinden algı oluşturularak İslam'a, Müslümanlara ve Kur'an-ı Kerim'e hakaret edilmesinin akla, ilme, tarihe, hukuka ve vicdana aykırı olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Bu ön yargılı çaba özellikle son zamanlarda Müslümanların temel hak ve hukukunu tehdit eden İslamofobiye hizmet etmekten başka bir işe yaramayacaktır. Bütün Müslümanları incitecek bu tür eylemleri şiddetle kınıyor ve tüm dünya kamuoyunu bu şarlatanlara tam anlamıyla tepki koymaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

 

 

Yorum