Filmmor Bodrum’da Cuma günü başlıyor!

Yarımada Gazetesi 22/03/2017 - 09:50:00 Bu haber 1214 kere okundu
Filmmor Bodrum’da Cuma günü başlıyor!

11 Mart’ta İstanbul’da Fransız Kültür Merkezi'nde başlayan 15. Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği (BKD) tarafından organize edilen Bodrum ayağı bu Cuma başlıyor. Saat 19.00’da Midtown Alışveriş Merkezi’nde düzenlenecek açılışla start alacak olan festivalin filmleri Ortakent’teki Midtown AVM içinde yer alan Bodrum Cinemaximum’da gösterilecek. Festival programında Cumartesi günü yönetmen Yeşim Ustaoğlu ile söyleşi de yer alıyor. 

Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin Bodrum programı ise şöyle:

25 Mart Cumartesi

12.00 Başkasının Evi (House of Others)

14.00 Masumlar (The Innocents)

16.00 Tereddüt (Clair-Obscur), yönetmenle söyleşi (Yeşim Ustaoğlu) 

18.00 Tam Gözlerimi Açarken (As I Open My Eyes)

26 Mart Pazar

12.00 Toz Bezi (Dust Cloth)

14.00 Çok Uzak Fazla Yakın (Far Away Too Close)

16.00 Ateş (Fire)

18.00 Feminist Değilim Ama… (I’m Not A Feminist But…)

 

Festivalde dünyanın dört bir yanından 100'ü aşkın kadın sinemacının eserleri izleyiciyle buluşacak. Festivalin bu yılki başlıkları; Kadınların Sineması, Bedenimiz Bizimdir, Kendine Ait Bir Cüzdan ve Cinsiyetler olacak.  Festivalde ayrıca toplu gösterimler, özel bölümler, söyleşi, forum ve atölyelerde 50’yi aşkın konuk da yer alacak.

15. Filmmor Kadın Filmleri Festivali kapsamında, “Kadınların Sineması”, “Kadınların Sineması-Türkiye”, “Yeryüzünden Edilenler” bölümleri; “Christine Delphy - Feminist Değilim Ama...” özel bölümü, “Deepa Mehta - Yeryüzü Sineması” toplu gösterimi; 41 film, atölyeler, forumlar ve söyleşiler yapılacak.

Bu yılki festival afişindeki illüstrasyonunu Pelin Kırca'nın hazırladığı ve sloganında Gülten Akın'ın imzası olan 15. Filmmor Kadın Filmleri Festivali, 2003 yılında “Kadınlar Sinema Yapıyor” sloganıyla yola çıkmıştı. Festival ile15 yılda, 500'ü aşkın film 25 şehirde kadınlarla buluştu.

Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin bu yılki İstanbul dışı durakları; Adana, Bodrum, Çanakkale, Giresun, Mersin ve İzmir olacak. Tüm etkinlikleri herkese ücretsiz olarak açık olacak Festival, 30 Nisan’da sona erecek.

Haber: Yeliz Yavaş 

Yorum