Efsane “Komunist Başkan” Bodrum’a geliyor

Yarımada Gazetesi 21/02/2017 - 15:19:53 Bu haber 1232 kere okundu
Efsane “Komunist Başkan” Bodrum’a geliyor

 
Tunceli’ye bağlı Ovacık ilçesinin efsane belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Bodrum Alievi-Bektaşi Kültür Derneği’nin davetlisi olarak Bodrum’a geliyor. 24 Şubat Cuma günü saat 20.00’de Bodrumlularla buluşacak.
Asıl mesleği laborantlık olan Maçoğlu, Türkiye’nin ilk TKP’li belediye başkanı. 2014’te belediye başkanlığı koltuğuna oturan Maçoğlu, ilçede yaptıklarıyla Türkiye’nin en çok konuştuğu belediye başkanlarından biri oldu. 3 bin nüfuslu ilçede kitap okuma oranını artırmak için belediye binası içerisinde içinde 10 bin kitap bulanan 2 kütüphane açtı. Geçmiş dönemlerin aksine şu anda belediyenin borcu bulunmadığını, bankada 735 bin liralarının bulunduğunu ifade eden belediye başkanı, geçtiğimiz günlerde bir gazeteciye yaptığı açıklamada; "Belediyemizin yıllık bütçesi 3 milyon civarında. Bu bütçenin nereye nasıl harcandığını kalem kalem açıkladık ve dışarıya astık. Geçmiş yıllarda bize bırakılan borçları hala ödüyoruz" diye konuşmuştu.
Komunist Başkan diye bilinen Maçoğlu, imece usulü üretilen organik kuru fasulye ve nohut satışından elde edilen gelirle 87 öğrenciye burs sağlamıştı. Dersim’in Ovacık, Pülümür ve Hozat ilçelerinde organik bal üretimi yapan 40 arıcı ile anlaşan Maçoğlu, Tunceli Arıcılar Birliği ve Dersim Dernekleri Federasyonu’yla ortaklaşa biçimde piyasaya organik bal sürecek. Bal, internet üzerinden satışa sunulacak.
Haber: Yeliz Yavaş
 

Yorum