Ebru ve suluboya bu sergide buluşacak

Yarımada Gazetesi 29/05/2017 - 11:07:55 Bu haber 1574 kere okundu
Ebru ve suluboya bu sergide buluşacak

Fotoğrafla ebruyu bir araya getiren çalışmalarıyla bilinen sanatçı Hülya Gökyürek ile suluboya sanatçısı eşi Cahit Cem'in "Artan Aşk-2" başlıklı ebru ve suluboya sergisi 2 Haziran Cuma günü Dereköy HGC Art Gallery'de açılacak. HGC Art Gallery'yi 2015 yılında birlikte kurarak hayallerini gerçekleştiren çiftin eserleri 12 Haziran’a dek açık kalacak olan sergide, Pazartesi hariç her gün 13.00-18.00 saatleri arası görülebilecek.

Hülya Gökyürek hakkında

Hülya Gökyürek 1957'de Ankara’da doğdu. Ressam Sabri Akça’dan resim dersleri alarak akrilik resim üzerine yoğunlaştı. Bir süre sanat danışmanlığı yaptı. 2015'te Bodrum’a yerleşerek eşi Cahit Cem ile birlikte uzun süredir hayalini kurduğu sanat galerisi HGC Art Gallery'i Dereköy’de açtı. 

Hülya Gökyürek 2016'da Gümüşlük Sanat Evi'nde Ebru Sergisi, 2015'te HGC Art Gallery'de ve Lvzz Hotel'de Artan Aşk Sergisini açtı. HGC Art Gallery'de Kadın ve Güç Karma Sergisine, 2014'te İstanbul Lütfi Kırdar Sargi Salonu'ndaki Nişart Gallery'deki sergilere katıldı.

Geleneksel ebru sanatında Battal Ebru, Gelgit Ebru, Şal Ebru, Serpme Ebru, Taraklı Ebru, Dalgalı Ebru gibi tarzları yeni bir çağdaş sanat anlayışıyla harmanlayan sanatçı kendi çektiği fotoğraflar üzerine uyguladığı klasik ebru tarzlarıyla bu sanata yeni bir boyut kazandırıyor.

Cahit Cem hakkında

İstanbul’da doğdu.1974'te Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu.  Mesleki çalışmalarıyla birlikte tam zamanlı olmasa da resim yapmak her zaman uğraşları arasında yer aldı. Çeşitli malzemeler kullanarak resim yapmaya başlayan Cahit Cem tam zamanlı resim çalışmaya başlamasıyla birlikte yalnızca suluboya resim yapmaya yöneldi. Suluboyada daima farklılıklar yaratmaya çalışan sanatçı, düşündüklerini fantastik bir anlatımla kâğıtlara suluboyanın büyüsüyle aktarmaya çalışıyor. Sanatçının eserleri yurt içi ve yurt dışında özel koleksiyonlarda yer alıyor. Suluboya ressamları grubu üyesi olan sanatçı 2005’ten beri çalışmalarını tam zamanlı olarak Bodrum’da devam ettiriyor.

Haber Merkezi 

Yorum