DENİZİN KIZLARI BÜYÜK SINAVDAN GEÇTİ

Yarımada Gazetesi 27/03/2018 - 09:06:47 Bu haber 749 kere okundu
DENİZİN KIZLARI BÜYÜK SINAVDAN GEÇTİ

Bodrum’un hentbol sahalarındaki yıldız temsilcisi Yalıkavakspor Bayan Hentbolcüleri, ligin birinci sırasındaki güçlü rakibi Kastamonu Artsam Koleji Spor Kulübün’ü 5 sayı farkla yenerek, süper lig yolunda önemli bir adım attı.

Bodrum Belediyesi Binnaz Karakaya Kapalı spor salonunda oynanan mücadelede ligin ilk yarısında itibaren oldukça yüksek performansı ve oyuna olan hâkimiyetiyle göz dolduran taraf Yalıkavakspor Kulübü oldu.

İlk yarıda rakibini 4 sayı farkla soyunma odasına yollayan Denizin Kızları, ilk yarıyı 13-9 önde tamamladılar. Maçın ikinci yarısında da sahanın yıldızı olan Denizin Kızları, maçtaki üstün oyununu devam ettirdi. Ara transferde takıma katılan Kamerunlu milli yıldız Yannick Baniomo attığı 11 gol ile takımının kazanmasına büyük ölçüde katkı sağlarken, Buse 6, Cansu ve Reyhan 3, Gamze ve Yaren de birer gol ile takımın üstün gelmesini sağlayan golleri atan oyuncular oldu. Maçın son düdüğünde de rakibi Kastamonu Artsam Koleji Spor Kulübün’ü 5 sayı farkla yenen Denizin Kızları, karşılaşmayı 25-20 kazandı.

Güçlü rakibinin attığı şutların kaleyle buluşmaması için elinden gelenin en iyisini Yapan Berna Cindoruk ise takım arkadaşlarının ve tribünlerin alkışı ile ödüllendirildi. Maçın kazanılmasında oyuncular kadar, salonu dolduran taraftarların ve onları coşturan Yalıtayfa Taraftar Grubunun emeklerinin göz ardı edilemeyeceğini belirten Yalıkavakspor Başkanı Mehmet Esen, bu karşılaşmanın Yalkavakspor Hentbol Takımının gerçek gücünü gösterdiğini söyledi. Ligin haftalardır birinci sırasında yer alan Kastamonu Artsam Koleji Spor Kulübü ile yaptıkları mücadelenin süper lige giden yolda büyük bir adım olduğunu da belirten Esen, “Bundan böyle her maç bizim için çok önemli.” Dedi.

Türkiye Hentbol Federasyonu Kadınlar Birinci Lig 22. Hafta karşılaşmaları kapsamında Yalıkavakspor Kulübü, 1 Nisan 2018 günü saat 12.00’de Elazığ Yakup Kılıç Spor Salonu’nda Elazığ Sosyal Yardımlaşma SK ile karşılaşacak.

 

Yorum