Demir; Üniversiteleri Bölen Yasa Tasarısı Bilimden ve Bilimsellikten Uzaktır!

Yarımada Gazetesi 10/05/2018 - 09:17:25 Bu haber 505 kere okundu
Demir; Üniversiteleri Bölen Yasa Tasarısı Bilimden ve Bilimsellikten Uzaktır!

  TBMM Genel Kurul Gündeminde görüşmeleri tamamlanan “Yükseköğretim Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısında” söz alan CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir şunları söyledi; Bu tasarı seçim öncesi apar topar hazırlanan bir tasarı. Eksiklikleri çok olan,  genellikle de bölen, bölerek çoğaltan bir yasa durumunda. Vekilliğimin yanı sıra doktor kimliğimle açıklamak gerekirse,  kanser hücreleri çok hızlı bir şekilde bölünür ve dolayısıyla o canlı yapıyı, perişan eder.  Sonuç olarak ölüme götürür. İktidar bu tasarıyı onaylayarak bilimden ve bilimsellikten uzaklaşmaktadır.

            Demir konuşmasına şöyle devam etti; Sayın Bakan, siz geldiğinizde biraz ümitlenmiştik. Eğitimde kötü gidişin belki bir miktar düzelebileceği umudu vardı. Ancak gerek millî eğitimde gerek yükseköğretimde geldiğimiz nokta hüsrandır. Ben bunu bir milletvekili olarak değil, bir akademisyen olarak söylüyorum. Bugün akademisyenler, üniversitede çalışanlar ve öğrenciler kan ağlıyorlar.

            Sayın Bakan, siz de bir babasınız. Baba kendi çocuğuna "Hain." der mi? AKP’nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı olan Erdoğan ekranlara çıkıp ‘terörist, vatan haini, komünist, gayri milli’ ilan ederek savaşa karşı barış isteyen öğrencileri hedef gösterdi. Sonrasında gözaltılar yaşandı ve gözaltındaki öğrencilerin 10’u ‘terör propagandası yapmaktan’ tutuklandı. Erdoğan yargıya talimat veriyor, yargı da hemen harekete geçiyor. İfade özgürlüğü, eğitim hakkı, kısacası Anayasa, Erdoğan tarafından talimatla rafa kaldırılıyor. Üniversiteler bilimin ve aydınlığın merkezi olarak, her zaman özgür düşüncenin ifade edildiği ortamlar olmuştur. İnsanlar savaşa karşı barışı savunduğu için asla haklarından ve özgürlüklerinden alıkonulamaz, hedef gösterilemez ve yargılanamaz. Bu çocuklar bizim hepimizin soruyorum sizlere "Vatan haini” olarak gösterilen bu çocuklar bu ülkede yaşama, bu ülkede eğitim yapma, gelecekte bu ülkeyi yönetme heyecanı kalır mı?

            CHP’li Demir Sayın Bakan değerli milletvekilleri;  Son zamanlarda atadığınız rektörler ve dekanlar, bizlerden daha fazla siyaset yapıyor. Doğru değil bu.  Orada bilim olmaz, orada başarı olmaz, orada eğitim olmaz. Bilimin olduğu yere siyaset girerse oradan bir verim alamazsınız. Bırakın herkes görevini yapsın.  İnanıyorum ki 25 Hazirandan sonra eğitim kökenli Cumhurbaşkanımızın sayesinde eğitimdeki bu çürümüşlük durumunu tamamen yok edeceğiz dedi.

 

Yorum