CHP’li Üstündağ: Eğitim cemaatlere mi bırakıldı

Yarımada Gazetesi 20/01/2018 - 08:04:14 Bu haber 828 kere okundu
CHP’li Üstündağ: Eğitim cemaatlere mi bırakıldı

Muğla Milletvekili Av. Akın ÜSTÜNDAĞ, Muğla Menteşe ilçe Milli EĞİTİM Müdürlüğüne bağlı ortaokullarında öğretmenlik formasyonu olmayan bir takım şahısların Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine girmeleri ile ilgili olarak TBMM’ ne soru önergesi verdi.
 
EĞİTİM CEMAATLERE Mİ BIRAKILDI?
 
ÜSTÜNDAĞ önergesinde; Muğla; Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı, Şahidi Cumhuriyet, Türdü 100. yıl ve İMKB ortaokullarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine, bu okullarda branş öğretmenlerinin olmasına rağmen, “gönüllü öğretici” adı altında; haftanın belli günlerinde Din Kültürü ve Ahlak bilgisi dersine giren şahısların “devlet memurları, hemşire, mühendis, doktor, iş güvenliği uzmanı, akademisyen ve mesleği belli olmayan kişilerden oldukları, branşları öğretmen olmayan bu şahısların anılan okullardaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine girdikleri, çocukların anlayamayacağı konuları anlattıkları, çocuklara siyasi söylemlerde de bulundukları velilerin bu konuda tepkili oldukları konularına yer verdi.
 
Akın ÜSTÜNDAĞ verdiği soru önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi.
 
“1-Haftanın belli günlerinde adı geçen bu ortaokullarda, Din Kültürü ve Ahlak bilgisi dersine giren şahısların “devlet memurları, hemşire, mühendis, doktor, iş güvenliği uzmanı, akademisyen ve mesleği belli olmayan kişilerden oldukları, branşları öğretmen olmayan bu şahısların anılan okullardaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine ne amaçlı ve hangi sıfatla girmektedirler?, bu şahısların cemaat ve tarikat mensubu oldukları doğrumudur.?, Valilik veya Milli Eğitim müdürlüğünce alınmış bir onay varmıdır.? ,
 
2-Şahidi, Cumhuriyet, Türdü 100. Yıl ve İMKB ortaokullarında kadrolu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri varmıdır.?, varsa; adı geçen şahısların bu okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine girdikleri doğrumudur.? Niçin öğretmenlik formasyonu olmayan bu kişilerin ve aynı zamanda, konuyla ilgili olmadığı halde, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine girmektedirler.
 
3-Bu şahıslara girmiş oldukları derslere ekders ücreti ödenip, ödenmediği, ödenmiş ise ne kadar ek ders ücreti ödenmiştir.Basında çıkan bu olayla ilgili olarak ilgililer hakkında her hangi bir inceleme-soruşturma başlatmayı düşünüyormusunuz.?” İfadelerini kullandı.

Yorum