“Brahms’ı sever misiniz?”

Yarımada Gazetesi 11/10/2017 - 09:09:34 Bu haber 573 kere okundu
“Brahms’ı sever misiniz?”

KARSANAT’IN  “Brahms’ı Sever Misiniz” konseri, sanatseverlerin yoğun katılımı ve beğeniyle izlendi.
 
Karya Kültür ve Sanat Derneği, kış sezonunu Herodot Kültür Merkezi’nde ENSEMBLE MENDELSSOHN’un verdiği “Brahms’ı Sever misiniz” adlı konserle açtı. Konser öncesi konuşma yapan dernek başkan yardımcısı Nihan Atlığ Simpson, 23 kasım 2017 saat 20.00 de Devlet Sanatçısı Prof. Nevzat Atlığı’ın sanat yönetmenliğindeki “Mozart’ tan Dede Efendiye” adlı konserin bilgisini verdi. Simpson aynı zamanda, Karsanat Müzikal Konseri için; çocuk, genç ve büyüklerden oluşan koristler aradıklarının da anonsunu yaptı.
 
“BODRUM’U ÇOK SEVDİK”
 
Fransız, Amerikan ve Belçika ve kökenli olan Mendelson Grubu sanatçıları, Bodrum’a kayran kaldıklarını defaetle belirtirken, sanatçılara klarnetle eşlik eden Türk kökenli sanatçı Ayşegül Kirmanoğlu da”sanatçılarımızın duygularına tercüman olmak gerekirse, kendimizi hayal aleminde gibi hissettik. Eşsiz manzarası ile konuk edildiğimiz Rebis Vilları’ndan Bodrum’u doyasıya izledik. Denizhan Restoran’ta ağırlandık. Konserimize katılan sanatseverlerin yoğunluğu ve alkışları da bizi çok memnun etti. Bodrumlular’ın misafirperverliği ve sanata tutkuları hafızamızda çok güzel bir anı olarak kalacak. İki gün sonra da İstanbul Boğaziçi Üniversitesi’nde konser vereceğiz.” dedi.
 
“BRAHMS’I ÇOK SEVDİK”
 
Bir saat 15 dakika süren konserde Brahms’ın eserleri seslendirildi. 
 
İkinci bölümde Klarnet Sanatçısı Ayşegül Kirmanoğlu’nun  mikrofonsuz-akustik ortamda eşliği, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Konser bitiminde konuştuğumuz sanatseverler “Karsanat’ın bütün konserlerini izliyoruz. Bu konser de çok özel ve güzel idi. Dünyaca ünlü bir grubun konserini bizlere sunan derneğe ve tabii ki sanatçılara çok teşekkür ediyoruz” dediler.
 
ENSEMBLE MENDELSSOHN
Daniel Rubinsteinkeman
Sophie Ackermannkeman
Vincent Hepp viola
Raphael Aubry viola
Catherine Lebrun  violonsel
Ayşegül Kirmanoğlu  klarnet

Yorum