Bodrum’u hiç bu açıdan görmemiştiniz

Yarımada Gazetesi 17/06/2017 - 11:48:15 Bu haber 2136 kere okundu
Bodrum’u hiç bu açıdan görmemiştiniz

Bodrum’u hiç bu açıdan görmemiştiniz

Serkan Turaç’ın Bodrum’daki üç yıllık özel çalışması ile ortaya çıkan fotoğraflar Herodot Kültür Merkezi’nde sergilenecek. Küratörlüğünü Canol Balkaya’nın yaptığı sergide, Bodrum’un dar sokaklarında yer alan aynalardan yansıyan hayat yer alıyor.

Uluslararası fotoğrafçı Serkan Turaç’ın Bodrum özel sergisi, 3 Temmuz Pazartesi günü saat 19:00’da düzenlenecek kokteylle açılacak ve 9 Temmuz Pazar gününe dek görülebilecek.

Serginin küratörlüğünü üstlenen Canol Balkaya sergiyle ilgili olarak; “Serkan Turaç'ın fotoğrafları günümüz kamusal alanlarında farkında olmadığımız ayrı bir estetiği bize anımsatmaktadır. Sadece ihtiyacımız olan şekilde kullandıktan sonra unuttuğumuz veya yanından geçip giderken farketmediğimiz detayların peşine düşmüş. Bu detaylar şehrin belleğini başka bir dönüşümle içinde tutan anlık değişen bazen hiç değişmeyen anları barındırırken, Serkan Turaç bizi keşfedilmemiş fakat hep karşımızda duran etkileyici ve bambaşka bir estetiği görmeye davet ediyor.” dedi.

Serkan Turaç hakkında

Öğrenimini Reklam ve Halkla İlişkiler üzerine tamamladıktan sonra fotoğrafçılık ve kameramanlık eğitimi alan Turaç, 1990’lı yılların başında fotoğrafa yerel bir gazetede başladı. Çeşitli ulusal ve uluslararası dergi, gazeteler ve internet sitelerinde röportajları, yazıları ve de fotoğrafları yayımlandı. Yurtiçi ve yurtdışında kişisel ve karma fotoğraf sergileri açtı. Fotoğraf alanında çeşitli dereceler aldı. Ulusal ve uluslararası alanda fotoğraf ve sinema jüri üyelikleri yaptı. Belgesel, kısa ve uzun sinema projeleri yürüttü. Kendi kısa filmi Not’u 2016’da çekti. Tasarımsal alanda dereceleri bulununan Turaç; fotoğraf seminerlerine çeşitli şirketlerin kulüpleri, dernekler, üniversiteler ve liselerde devam ediyor. 2016 da Türkiye’de ilk olarak yapılan Hareketli Fotoğraflar Sergisi FOTOMOTION’nı ikisi uluslararası festival olmak üzere 4 ayrı sergi salonunda izleyici ile buluşturdu.

İFSAK‘da uzun yıllar çeşitli görevler aldı. Yönetim Kurullarında bulundu. İFSAK eğitim birimde ve dergisinde görevler yaptı. 2013-2015 İFSAK Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. İFSAK ve TFSF’nin eğitim kitabında görev alarak bölümler yazdı. İstanbul Fikri ve Sınaî Haklar’da bilirkişilik yapmakta. FIAP fotoğraf sanatı uluslararası fedarasyonu (Fédération Internationale de l'Art Photographique) EFIAP/b unvanı, GPU (Global Photographers International) tarafından ZEUS unvanı bulunmakta. İstanbul Fotoğraf Müzesi koleksiyonunda bir fotoğrafıyla yer almakta. Fotoğraf ve Video çalışmalarına devam etmektedir. Türkiye’de, İFSAK, BÜFOD, BODRUMART üyesi; Sille Sanat Sarayı, Muş Fotoğraf Sanatı Derneği ve Halikarnas BOFSAD’ın onur üyesidir.

Haber Merkezi 

Yorum