Bodrum Esnaf ve Sanayicileri Derneği Başkanı Emre Köroğlu: Doluluk, esnafın işlerine aynı oranda yansımadı

Yarımada Gazetesi 29/08/2018 - 08:37:36 Bu haber 725 kere okundu
Bodrum Esnaf ve Sanayicileri Derneği Başkanı Emre Köroğlu: Doluluk, esnafın işlerine aynı oranda yansımadı

Bodrum Esnaf ve Sanayicileri Derneği Başkanı Emre Köroğlu bayramda Bodrum'un dolu olduğunu ancak esnaf açısından bakıldığında doluluğun alışverişe yansımadığına dikkat çekti. Köroğlu, Bodrum'un kış nüfusu değil, yaz nüfusunun dikkate alınarak, altyapı yatırımlarının da bir an önce yapılmasını istedi. Köroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü
 
Bayram esnafımız açısından çok yoğun geçti. Bu yoğunlukta Bodrum esnafı en iyi hizmeti vermeye çalıştı. Burada dikkat çekilmesi gereken nokta Bodrum'un altyapı ve üstyapı çalışmalarına bir an önce hız verilmesinin gerekliliği. Yatırımların bu noktada yalnızca kışlık 160 bin nüfus olarak değerlendirilmemeli. Bodrum gibi turizm bölgelerinin çok daha özel bir statü içerisinde değerlendirilmesi gerektiği kanaatindeyim. Bu sene gündemde olan konu bir de fiyat dengesizliği oldu. Bizim açımızdan yanlış bir algı. Bu noktada yerli turist bazında bakıldığı zaman, 'Bodrum çok pahalı' algısının olmadığının da altını çizmek gerekiyor. İstanbul'da neyi, nerede hangi bütçelerle yiyebiliyorsak, Bodrum'da da restoranlarda aynı potansiyeli bulmak mümkün.
 
Kurban Bayramı'nı da çok büyük bir yoğunluk içerisinde geçirdik. Önümüzdeki yılların da aynı şekilde olacağı kanaatindeyim. Ama bizim de hazırlığımızı yapmamız gerekiyor.
 
Köroğlu, gelen tatilci yoğunluğuna bakıldığında yüzde 300- 400 artışa rağmen bunun esnafın işlerine bu oranda yansımadığını kaydetti.

Yorum