Bodrum'da uyuşturucuyla mücadele çalıştayı düzenlendi

Yarımada Gazetesi 21/03/2018 - 08:08:26 Bu haber 701 kere okundu
Bodrum'da uyuşturucuyla mücadele çalıştayı düzenlendi

Bodrum ilçesinde, "Madde Bağımlılığı ile Mücadele ve Korunma Stratejileri Çalıştayı" düzenlendi.

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının katkılarıyla Bodrum Kaymakamlığınca düzenlenen çalıştay, ilçedeki bir otelde gerçekleştirildi.

Muğla Valisi Esengül Civelek "Bağımlı olma özgür ol" sloganı ile düzenlenen çalıştayda yaptığı konuşmada, "Toplumun bugününü, yarınını, geleceğini tehdit eden bağımlılıkla mücadele konusunda, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, medya etkin bir işbirliği içerisinde çok önemli çalışmalar gerçekleştirmektedirler." dedi. 

Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve İçişleri Bakanlığı Türkiye Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de uyuşturucu başta olmak üzere tüm bağımlılıklarla mücadelede iyi bir çalışma başlatıldığını söyledi.

Türkiye'de kararlılıkla tüm bağımlılıkların üzerine gidildiğini ifade eden İlhan "Uyuşturucu ile mücadelede neler yapılabilir ne gibi risk etmenleri vardır bunları tartışıyoruz. Bütün kamu kurumlarımızın, kolluk güçlerinin, valilik katılımcıları, Adalet Bakanlığı, din görevlileri, bunların hepsinin katılımı bizim için çok önemli. Uyuşturucu ile mücadele, çok sektörlü olmadan başarılı olunmayacak bir mücadele. Bunun üzerinde durmaya çalışıyoruz." dedi.

Okul yöneticileri ile rehber öğretmenlerin de hazır bulunduğu çalıştaya, Bodrum  Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Barış Duman, Muğla Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel ve Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya da katıldı. 

 

 

Yorum