Bodrum’da sarı yaz

Yarımada Gazetesi 16/10/2017 - 09:17:38 Bu haber 663 kere okundu
Bodrum’da sarı yaz

HALİKARNAS Balıkçısı ne demiş? "Merhaba! Yokuşun başına geldiğinde Bodrum'u göreceksin. Sanma ki sen geldiğin gibi gideceksin. Senden öncekilerde hep böyleydiler. Akıllarını hep Bodrum'da bırakıp gittiler." Bodrum'a ilk geldiğinizde Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın bu sözleri karşılar sizi. Bodrum'a gelenler bilir zaten. Buraya gelen öyle kolay kolay geri dönemez, tıpkı Halikarnas Balıkçı'nın sözlerindeki gibi... Peki Bodrum'un sadece yazın güzel olduğunu mu düşünüyorsunuz? Eğer öyleyse baştan söyleyelim, yanılıyorsunuz. Bodrum sonbaharda da birbirinden güzel şeyler vaat ediyor ziyaretçilerine...
 
PLAJLAR SAKİN
 
Ekimde Bodrumluların sarı yaz dediği bir dönem yaşanıyor. Deniz çarşaf, hava limonata. Böyle günlerde yolunuzu Yalıkavak'taki Xuma Beach Bodrum'a düşürebilirsiniz. Plajın öğle yemekleri her zamanki gibi popüler. Tuna tartar, enginarlı ve avokadolu deniz mahsulleri salatası özellikle denemeye değer. Yaz boyu gün batımı partilerinin verildiği mekan sonbaharda biraz daha sakin.
 
GÜNDÜZ SÖRF GECE EĞLENCE
Küçük bir sörf okulu olarak 15 yıl önce açılan Gündoğan'daki Sail Loft, Arda Önen'in mekanı. Gündüz sörf beach, gece restoran bar olan Sail Loft oldukça renkli bir mekan. Hafif, salaş, rahat... İstanbul'dan tanıdığımız isimler burada DJ'lik yapıyor.
 
BALIĞIN ADRESİ
Türkbükü'nde Divan her zaman gözde. Kılıç balığı, kinoa salatası ve risotto özellikle iddialı. Ama Bodrum'a gelince balık yemeden dönmek olmaz. Miam bu yılın en gözde mekanlarından. Yaz-kış açık. Yemek sonrası eğlence başlıyor ve gece 02.00'ye kadar devam ediyor.
 
EKİM AYI ETKİNLİKLERİNDEN BAZILARI
 
16 Ekim
Muğla Büyükşehir Orkestrası Sezon Açılış Konseri
Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası, sezon açılışı konserleri kapsamında, 17 Ekim Salı akşamı saat 20:30’da Bodrum Herodot Kültür Merkezi‘nde.

Yorum