Bodjam Dijital Oyun Hackathon’u BODRUM’DA YAPILACAK

Yarımada Gazetesi 19/10/2023 - 09:02:19 Bu haber 571 kere okundu
Bodjam Dijital Oyun Hackathon’u  BODRUM’DA YAPILACAK

Global Bodjam dünya çapından oyun geliştiricileri ağırlamak için 20 Ekim’de Bodrum’un tarihi Etrim köyünde kapılarını açıyor.
 
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dijital Oyun Tasarımı bölümünün düzenlediği, Bodrum Belediyesi ve Bodrum İş İnsanları Derneğinin de desteklediği uluslararası oyun hackathon’u 20-22 Ekim tarihlerinde Etrim Garaova Tarım Kampında gerçekleştirilecek.
 
48 saat sürecek etkinlikte katılımcılar takımlar kurup, kurdukları takım ile yarışacak ve kendilerine verilen görevler doğrultusunda en iyi dijital oyunu hazırlamaya çalışacaklar.
 
Bu sene ikincisi yapılacak olan BodJam Bodrum Global Game Hackathon etkinliğinin ilki geçen sene Haziran ayında çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiş ve yoğun bir katılımla yarışmacılarına keyifli anlar yaşatmıştı. “Gümbet Runner” adlı oyun birinciliğe hak kazanırken etkinlik boyunca birbirinden eğlenceli oyunlar ortaya çıkmıştı.
 
Etrim Garaova Tarım Kampı alanında bu sene ikincisi gerçekleştirilecek etkinliğe oyun sektörünün önde gelen isimleri, akademisyenler, girişimciler ve yatırımcılar da katılacak. Etkinlik öncesinde alan uzmanları ve girişimciler etkinliğe katılan yarışmacılarla mini konferanslar ve atölyeler düzenleyecek.
 
İki gün aralıksız sürecek yarışmanın sonunda akademisyenler ve alan uzmanlarından oluşan jüri kazananı belirleyecek ve büyük ödül sahibini bulacak. Ödül töreninin ardından melek yatırımcılardan oluşan yatırım komitesi seçtiği oyun ve yarışmacılara yatırım fırsatları sunacak.
 
Katılımcılarına unutulmaz deneyimler yaşatmayı hedefleyen etkinliğe kayıtlar 18 Ekim’e kadar  www.bodjam.com adresinden devam edecek.

Yorum