Bakan Kaya; “Bu millet değişim kararını 15 Temmuz’da verdi”

Yarımada Gazetesi 24/03/2017 - 13:30:37 Bu haber 1111 kere okundu
Bakan Kaya; “Bu millet değişim kararını 15 Temmuz’da verdi”

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, çeşitli temaslar için geldiği Muğla’da önce Seydikemer’de şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi. Daha sonra SGK İl Müdürlüğünün açılışını gerçekleştiren Bakan Kaya’ya Muğla Valisi Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz eşlik etti.

Türk milletinin tarih boyunca vatanını ve milletini korumak için her türlü fedakârlığı gösterdiğinin altını çizen anlattı. Kaya; “Şehitlerimiz gelişen, büyüyen Türkiye’nin temellerini tıpkı Çanakkale’de, Söğüt’te, Dumlupınar’da olduğu gibi kanlarıyla attılar. Ne mutlu sizlere ki peygamber efendimize komşu olacak evlatlar yetiştirdiniz. Millet olarak bugünkü onurlu duruşumuzu aziz şehitlerimizin gösterdiği üstün cesarete borçluyuz. Her bir şehidimize minnet ve şükran duyuyoruz. Şehitlerimizin hatırasını taze tutmak ve onları her vesileyle hatırlamak bizler için bir vefa borcu. Şehitlerimizin bize emanet ettiği bu güzel vatanı korumak, milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için 15 Temmuz ruhuyla mücadelemizi sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz. Maddi ve manevi olarak devletimizin bütün imkânlarıyla sizler için seferber olacağımızdan en ufak bir şüpheniz bile olmasın. Şehit yakını olarak gösterdiğiniz duruş milletimiz için gurur ve cesaret vesilesidir. Çok değerli şehit yakınlarımız, davetlilerimiz geleceğin güçlü Türkiye’sini sizlerle birlikte inşa etmeye devam edeceğiz. Şehitlerimizin bize emaneti olan bu aziz vatanı sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde inşallah hep birlikte geleceğe taşıyacağız. Bu millet ağır aksak işleyen bu yönetim sisteminin değişmesi için aslında kararını 15 Temmuz’da işgalci darbecilere karşı gösterdiği onurlu duruşla ortaya koyarak göstermiştir” dedi.

“Yeni anayasa bir memleket meselesidir”

“Aslında bu referandum 16 Nisan sistem değişikliğidir” diyen Kaya, şunları söyledi: “Aslında siyaset üstü bir mesele, partiler üstü bir mesele, yeni anayasa bir memleket meselesidir. Çünkü bu millet koalisyon dönemlerini yaşadı. Bir gecede bir kitapçık, anayasa kitapçığı fırlatıldı. Bu millete tam 638 milyar liralık bir bedel ödettiler. AK Parti iktidar oldu. Tam 14 yıldır o kitapçığın fırlatılmasının bedelini ödedik. Çok şükür 15 yıllık AK Parti iktidarında güçlü bir yönetim anlayışıyla biz borcumuzu ödedik. Ama 638 milyarla neler yapılmazdı ki? Bakın 638 milyara tam 300 tane Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi köprü inşa edilebilirdi. Bu bedeli bu millet niçin ödesin? Biz istiyoruz ki bu sistemi değiştirelim, güçlü bir yönetim sistemi getirelim. Bakın bu parti meselesi değil. Partilerden bağımsız olarak sistemi güçlü kılmak istiyoruz”

Türk milletinin 15 Temmuz’da dünyaya bir demokrasi dersi verdiğini savunan Bakan Kaya, sözlerini şu şekilde tamamladı: “15 Temmuz’da nasıl bir tepki verileceğini günlerce düşünen, bize sürekli demokrasi dersi veren, kadın hakları konusunda insan hakları konusunda sürekli bize parmak sallayarak ders vermeye çalışan batı; kanıyla canıyla toprağını vatanını, bayrağını böldürtmeyen milletin işgal girişimine karsı nasıl dik duruşunu hazmedemedi. Hazmedemediler ve günlerce alçak darbe girişimi karşısında nasıl bir duruş sergileyeceklerine karar veremediler. Bakın darbe gecesi BBC’de ‘Darbe tarafında olan kişiler aranıyor’ diye mailler dolaştı. Maalesef batı, bu onurlu duruşu takdir etmekte de, bu geçirdiğimiz büyük hain teşebbüsten dolayı bize geçmiş olsun demekte de çok gecikti. Biz bu kutlu yürüyüşü güçlü bir şekilde Türkiye’yi daha da ileriye, daha da güçlü hale getirmek için bir sistem değişikliği getiriyoruz. Evet, 16 Nisan’da bir referandum var ama bu referandum sadece bir referandum değil.”

"Gücünü tanklardan alanlar en büyük hezimeti 15 Temmuz'da yaşadı"

Ardından Fethiye’de Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle buluşan Bakan Kaya, öğrencilerle sohbet etti. Daha sonra partisinin seçim ofisinin açılışını yapan Kaya, partililerine seslenerek, "Ben de yıllarca siyaset yaptım. Bu ülkeyi birilerinin vesayeti altında yönetmeye, dışarıdan emir almaya alışmış o zihniyet milletin iradesine yenik düştü. Gücünü tanklardan, silahlardan, baskıdan, zulümden alanlar en büyük hezimeti 15 Temmuz'da yaşadılar" diye konuştu.

Fethiye programının son bölümünde Engelsiz Yaşam Merkezinin açılışını gerçekleştiren Bakan Kaya, "Artık devlette millet el ele. Engelli kardeşlerimizin önündeki her engeli kaldırmak için sizlerle birlikte el ele çalışıyoruz. Bu mücadelede ailelerimizi yalnız bırakmadık, bundan sonrada bırakmayacağız. Engellilerimizin yaşam kalitesini arttırmak, engelleri birlikte aşmak için çok büyük bir gayret gösteriyoruz. Fethiye’deki bu açılışla birlikte merkez sayımız 32’ye yükseldi. İnşaatı tamamlanan ve halen yapımı devam eden 13 merkezin hizmete girmesiyle bu sayı 45 olacak. Engelli kardeşlerimizin ihtiyaç durumlarına göre bu hizmetimizi tüm illerimizde yaygın hale getirmek hedefimiz. Eski Türkiye’de 45 engellimize bir bakım elemanı düşüyordu. Bugün 6 engellimize 1 bakım elemanı düşüyor. Engelli kardeşlerimize yönelik hizmetlerde hem fiziki imkanlarımızı iyileştirdik hem de bakım hizmetlerinde uzman personel dönemini başlattık. Engellilerimiz için evde bakım hizmetlerini yaygınlaştırdık. Bugün tam 482 bin vatandaşımıza evde bakım desteği veriyoruz” şeklinde konuştu.

"Türkiye ne zaman büyümeye kalksa önüne engeller çıkıyor"

"Engelli olmak bir küsur değil, asıl engel insanların kafalarında ördükleri duvarlar. Biz aşılması imkânsız gözüken bu duvarları da tek tek yıkmaya kararlıyız" diyen Bakan Kaya, şunları kaydetti:

  "Biz engelsiz bir Türkiye oluşturmaya çalışırken önümüze türlü türlü engeller çıkardılar, türlü türlü tuzaklar kurdular. Türkiye ne zaman büyük bir sıçrama yapmaya kalksa, devlet ne zaman milletiyle bütünleşmek istese önümüze engeller çıkarttılar. Bu anlamda milletimiz için 15 Temmuz tam anlamıyla bir milat olmuştur.”

Bakan Kaya, son olarak Menteşe’de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde gençlerle bir araya geldi. ‘Gençlerle Türkiye ve Dünya Gündemi’ konferansına katılan Bakan Kaya’ya Vali Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar da eşlik etti. 

Konuşmasına baba ocağı Muğla’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek başlayan Bakan Kaya, gençlere seslenerek, “Sizler yeni Türkiye’nin istikbalisiniz, sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Türkiye’nin gelecekteki başarısı sizin gayretinize bağlı. Tarih içindeki yolculuğumuzun bir sonraki adımını siz çok değerli genç kardeşlerim atacaksınız” dedi.

“Ülkemizin en büyük zenginliği genç nüfusumuzdur”

Geçmişte güç odaklarının denetimindeki siyasetin milletin denetimine geçtiğini açıklayan Kaya, “15 yıllık başarı hikâyemizin en büyük sırrı budur. Millet ile bir olmak ve milletin taleplerine her zaman uygun şekilde hareket etmek. Bu ülkenin yakın tarihi millet desteğinden mahrum, zayıf ve yetersiz hükümetler, koalisyonlar, darbeler, terör olayları, faili meçhul cinayetler, yüksek enflasyon, işsizlik, fakirlik ve ağır sorunlar ile geçti. Ülkemizin en büyük zenginliği genç nüfusumuzdur. Genç nüfusumuzun geleceğe hazırlanması için eğitim alanında da köklü değişikliklere gittik, her ilimize bir üniversite yaptık. Bugün burada Fethiye’ye ikinci üniversite talebinde rektörümüz ve milletvekilimiz Fethiye için üniversite istiyorlar. Artık illerimizde üniversite var, ilçelerimize de üniversite açılması talep edilir hale geldik. Bu da bizi mutlu ediyor haliyle” dedi.

“Endişelerle geçirecek zamanımız yok”

Türkiye’nin güçlü olmazsa, bir ve bütün olmazsa, maruz kalabileceği tehlikeleri görebildiklerini söyleyen Kaya, “Eğer biz 15 Temmuz’da böyle güçlü durmasaydık, bu ülke bugün birlik ve beraberlik içinde olmayabilirdi. 15 Temmuz milli iradenin, milli duruşun önemini ortaya koydu. 15 Temmuz’da millete ve devlete yönelen tehdit, bizim aslında bir beka sorunu ile karşı karşıya olduğumuzu gösterdi. Bu tehdidin iç ve dış dinamiklerinin kimler olduğu gün gün daha da net bir şekilde ortaya çıkıyor. Tıpkı mücadele yıllarında olduğu gibi Türkiye maalesef topyekun bir saldırı ve kuşatmaya gün gün maruz kalıyor. Dış mihrakların Türkiye’de teröre verdiği desteğin de gittiğimiz Avrupa ülkelerinde somut bir şekilde aslında karşımızda gördük. Hollanda’da yaşadıklarımızı sizler televizyonlarınızdan takip ettiniz. Bütün bunlar bizim nasıl bir tehditle karşı karşıya olduğumuzu aslında çok açık bir şekilde ortaya koyuyor. Türkiye ortaya koyduğu değişim iradesiyle, kendi güvenliğini, kendi istikbalini, kendi istiklalini teminat altına alacak adımları kendisi atmak zorunda. Bu siyaset üstü bir mesele. Anayasa değişikliği ile getirmek istediğimiz Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini bu şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Türkiye’nin siyasi gerilimlerle hükümet nasıl kurulacak, Cumhurbaşkanı kim olacak, mecliste acaba dengeler nasıl olacak gibi endişelerle artık geçirecek zamanı yok” dedi.

“Gençler, değişim kararının gerçek sahibi sizlersiniz”

15 Temmuz’da gençlerin bu ülke için ne kadar gerekli olduğunun ortaya koyduğunu ifade eden Bakan Kaya, “Sevgili gençler bu değişim kararının gerçek sahibi sizler olacaksınız. Biz gençlerimize bugüne kadar hep güvendik, 15 Temmuz’da da siz bu bireyin aslında ne kadar gerekli olduğunu gösterdiniz. Bu ülkenin gençleri gerektiği zaman vatanı için canını bile feda edebilen, vatansever, milletini ve bayrağını seven gençler. Bizim size inancımız tam. Türkiye daha yükselecek, daha güçlenecek, 16 Nisan’da sizlerle birlikte Türkiye’nin bu kutlu yürüyüşünü emin adımlarla göstereceğiz. İnşallah 16 Nisan’da gençlerimiz için, sizlerin geleceği için, 2023, 2071 hedeflerimize emin adımlarla yürümek için hep birlikte ‘Evet’ diyeceğiz” dedi. (İHA)

Yorum