AKUT BODRUM EKİBİ YENİ GÖNÜLLÜLERİ İLE BULUŞUYOR2

Yarımada Gazetesi 30/03/2018 - 09:42:14 Bu haber 754 kere okundu
AKUT BODRUM EKİBİ YENİ GÖNÜLLÜLERİ İLE BULUŞUYOR2

AKUT Bodrum Ekibi üç ayda bir gerçekleştirdiği yeni gönüllü alımı için gönüllü adayları ile buluşuyor,

Kurulduğu 2008 yılı Şubat ayından bu güne kadar, Van depremi dahil olmak üzere denizde ve karada İnsan kurtarmadan yangına, yavru bir kedi den 800 kg lık hamile ineğe, sosyal sorumluluk projelerinden toplum bilinçlendirmesine kadar, ülkemiz ve canlılar için faydalı her konuda çalışmalarını sürdüren AKUT Bodrum Ekibi, üçer aylık rutin programı çerçevesinde, gönüllü olmak isteyenler için 3 Nisan Salı akşamı saat 18:00 ile 20:00 arasında, Konacık mahallesi AKUT Kürşat Avcı Operasyon ve Eğitim Merkezinde tanışma toplantısı düzenliyor.

Bütün bu çalışmalarını karşılıksız yardımseverlik ve gönüllülük esası ile gerçekleştiren Bodrum ekibi, Birinci dereceden DEPREM ve SEL riski taşıyan ve yarımada olması nedeniyle, deniz kazaları riskinin çok yoğun olduğu bölgemizde, daha etkin ve bilgili gönüllülerin oluşturulmasının gerekliliği doğrultusunda böyle bir buluşma ihtiyacı doğduğunu bildirildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan AKUT Bodrum Ekip lideri Sadettin USLU ’’ Amacımız ana afetin DEPREM olduğu, depremin de bir çok afeti tetiklediği ülkemizde, halkımızın duyarlılığını artırmak gerekmektedir. Her şeyi devletten beklemek doğru bir yaklaşım değildir. Bu nedenle gönüllü sayımızın artması, hem halkımızın bilinçlendirilmesi, hem de olası bir afette yetkin ve bilinçli kişi sayısının artmış olması, afetin o oranda az hasarla atlatılması demektir. Bizim dinamik operasyonel ekibe ihtiyacımız olduğu kadar, gerek operasyonların lojistiğinde, gerekse sosyal sorumluluk projelerimizin oluşturulmasında gönüllü desteğine her zaman ihtiyacımız vardır. Zaman zaman yeterlilik belgesi, kişilerin sporcu belgesi, işsiz olması gibi yanlış bilgileri oluyor. Zaten biz, gerek kurtarma konularında gerekse ilk yardım konularında gerekli eğitimleri veriyoruz.Tüm bu soruları cevaplamak ve birbirimizi tanıyıp bir başlangıç yapmak adına bu toplantıyı yapıyoruz. Bir ev hanımı da, bir iş adamı da, bir doktor, öğretmen ve emeklide gönüllümüz olabilir. Herkesin yapabileceği birşeyler mutlaka vardır.’’ dedi.

 

 

Yorum