Ak saçlı delikanlılar Bodrum'da buluştu

Yarımada Gazetesi 29/05/2017 - 15:02:47 Bu haber 1383 kere okundu
Ak saçlı delikanlılar Bodrum'da buluştu

Ak saçlı delikanlılar Bodrum'da buluştu

Edirne Erkek Öğretmen Okulu’nun 1951 yılı mezunları,  yılda bir kez  gerçekleştirdikleri geleneksel buluşmalarında Bodrum'da bir araya geldi. Eğitim camiasının yanı sıra farklı mesleklerde çalışmış olan arkadaşların buluşmasında, anıları  tazelendi.

Okuldan 67 yıl önce mezun olan ve kendi ifadeleriyle "ak saçlı delikanlılar",   her yıl buluşmaya devam ederek öğrencilik yıllarındaki arkadaşlık bağlarını koparmadı.  Farklı illerde bir araya gelen ve Bodrum'da daha öncede buluşan grup, bu yılki buluşmalarında yine Bodrum'da gerçekleştirdi.

Yakınları ile birlikte  5 günlük tatillerinde konakları Bitez Garden Life Otel'de,  bir araya gelen  arkadaşlar bol bol sohbet edip hasret giderdi. 80'li yaşlardaki arkadaşlardan İlhan Baykal, okula başladıkları 1948 yılından bu yana birlik, beraberliklerini bozmadıklarını söyledi. Adaşlıklarını devam ettirdiklerini dile getiren Baykal, eğitim camiasında farklı görevlerde çalıştıklarını anlattı.

Baykal “70 yıldan beri Türkiye’de eğitim ordusu mensupları olarak çalışan, birlik ve beraberliğimizi kaybetmeden Türkiye’nin geleceğine ışık tutmak amacıyla Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine bağlı bir birliğiz. Yaklaşık 200 kişilik grubumuz içerisinde üst seviyelerde görev yapmış arkadaşlarımız var. Örneğin müsteşarlık, müfettişlik, profesörlük yapmış, Yargıtay Daire Başkanlıklarına kadar ulaşmış kardeşlerimiz var. Biz her yıl Türkiye’nin çeşitli yerlerinde toplanıyoruz." dedi.

Canlı müzik eşliğinde eğlenen öğretmen okulu mezunları, organizasyonun ardından Bitez Garden Life Otel işletmecisi Hamit Yıldırım’a, sağladığı imkanlar ve misafirperverliğinden ötürü teşekkür etti.

Haber: Yeliz Yavaş 

Yorum