Ada bu ormanla yaşayacak

Yarımada Gazetesi 21/11/2016 - 16:14:16 Bu haber 927 kere okundu
Ada bu ormanla yaşayacak

Geçtiğimiz aylarda evinin önünde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden 10 yaşındaki Ada Uz adına ailesi ve sevenleri tarafından kurulan Ada Uz Eğitim ve Bilim Derneği Ada Uz Ormanı konusunda ilerliyor. Ada Uz Ormanı, 11 Aralık 2016 Pazar günü saat 13.30’da gerçekleştirilecek olan ağaç dikme etkinliği ile canlanmaya başlayacak.

Ada Uz Eğitim ve Bilim Derneği Başkanı Oya Erol Uz, Başkan Yardımcısı Ömer Uz, Sayman ve Eskişehir Odun Pazarı Belediyesi CHP Meclis Üyesi İnci Erol, dernek üyeleri Munife Berrin Uygun ile Mualla Bürek önceki gün Ada Uz Ormanı ve dernek faaliyetleri hakkında görüş alış verişinde bulunmak üzere Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret etti. Başkan Mehmet Kocadon da, Ada Uz Eğitim ve Bilim Derneği üyesi oldu.

Ne olmuştu?

10 yaşındaki küçük öğrenci Ada Uz, geçtiğimiz aylarda yaşanan trafik kazası sonrasında yaşamını yitirmişti. Tüm Bodrum’u derinden üzen olayın ardından, ailesinin girişimleriyle Ada Uz adına bir eğitim ve bilim derneği kuruldu. Bodrum Turgutreis'te kurulacak hatıra ormanıyla da Ada Uz, gönüllerde yaşatılacak. 

Yorum