85. FICC Rallisi için 11 ülkeden kampçılar Muğla’da

Yarımada Gazetesi 19/05/2017 - 10:43:07 Bu haber 1013 kere okundu
85. FICC Rallisi için 11 ülkeden kampçılar Muğla’da

Uluslararası Kamp ve Karavan Federasyonu’nun Türkiye Kamp ve Karavan Derneği ev sahipliğinde zenlediği 85. FICC Rallisinin startı Datça’da verildi. 17 Mayıs'ta başlayan ralli 26 Mayıs'ta sona erecek. 

Datça Aktur kamp alanında düzenlenen törene; Muğla Valisi Amir Çiçek, Datça Kaymakamı Vehbi Bakır, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Kültür ve Turizm İl Müdürü Veli Çelik, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Şeren, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Uluslararası Kamp ve Karavan Federasyonu (FICC) Başkanı João Alves Pereira, Türkiye Kamp ve Karavan Derneği Başkanı Metanet Çulhaoğlu ile 11 ülkeden karavan ve kampçılar katıldı.

Datça kamp turizminin başkentliğine aday

Törende yaptığı konuşmada Datça’nın Kamp ve Karavan Turizminin başkenti olmaya aday olduğunu söyleyen Vali Çiçek kampçılara; “İlimizin her köşesi tarihiyle, doğal güzellikleriyle eşsizdir. Muğla’da görülmeye değer o kadar çok yerimiz var ilk etapta Datça Aktur da daha sonra Muğla’nın diğer ilçelerinde ve daha sonra Anadolu’muzun diğer yerlerini gördüğünüzde Türkiye’den memnun ayrılacaksınız” dedi. Çiçek ralliye katılanları Muğla’nın gönüllü tanıtım elçisi olmaya davet ederek yarış süresince Muğla güzelliklerini sosyal medyada paylaşmalarını, ülkelerinize döndüklerinde de çevrelerine anlatmalarını istedi. Vali Çiçek, “Muğla’nın gönüllü tanıtım elçisi olmanızı istiyorum.” dedi.

“Bir olimpiyat niteliğindedir”

FICC Başkanı João Alves Pereira yaptığı konuşmada “FICC’ye üye ülkelerin kampçılarının katıldığı bu Rally’ler, gerçek anlamda bir olimpiyat niteliğindedir. Bu tanışma dostluk toplantıları, Rally’nin yapıldığı ülkenin turizmine ve tanıtımına büyük ölçüde fayda sağlar. Kampçılar ve karavancılar, bu büyük turizm olayında dostluk alışverişinde bulunarak, dünya barışına katkıda bulunurlar. Muğla’dan ve Türkiye’den çok güzel anılarla ülkelerimize döneceğimize inanıyorum. Hepimizin Türkiye’de unutulmaz anlar yaşamamızı dilerim” dedi.

Haber Merkezi 

Yorum