11. Gökova Bisiklet Turu başladı

Yarımada Gazetesi 17/05/2017 - 14:52:54 Bu haber 1626 kere okundu
11. Gökova Bisiklet Turu başladı

Muğla Bisiklet Derneği’nin düzenlediği 11. Gökova Bisiklet Turu Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinden start aldı. Bisiklet turuna yurt içi ve yurt dışından 300 bisikletçi ile Türkiye’nin önde gelen duayen bisikletçileri katıldı. Türkiye’nin ilk kamplı bisiklet turu olan “Gökova Bisiklet Turu” öncesi bisikletçilere, Menteşe Belediyesi tarafından Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde kahvaltı ikram edildi.

Menteşe Belediyesi bisiklet kursu veriyor

Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız’ın da katılım gösterdiği 11. Gökova Bisiklet Turu’nda konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Muğla ve ilçelerinin en güzel yerlerini bisikletle gezerek görme imkânı bulacaksınız. Bisiklet bizim için de çok önemli. Bu amaçla Bisiklet Kent Menteşe projemizi hayata geçirerek ücretsiz bisiklet kursları veriyoruz. Yakın zamanda bisikletli zabıta timimizi kurduk. Geçtiğimiz hafta da 1. Menteşe Doğa Sporları ve Bisiklet şenliğimizi gerçekleştirdik. Bu etkinliklerimiz ve çalışmalarımız ile Menteşe’de bisiklet kullanımı, çok daha bir noktaya gelecektir. Hepinize kazasız, keyifli bir sürüş diliyorum.” dedi.

Bisikletçilerin manifestosunun Muğla ile özdeşleştiğine dikkat çeken Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün, “Sizin manifestonunuz da bisikletçi özgürdür, eşitlikçidir yazıyor. Bu manifesto Muğla ile çok özdeşik. Muğla’da özgürdür, eşitlikçidir. Bu bakımdan Muğla coğrafi, beşeri, tarihi ve kültürel olarak çok farklıdır. Biz bu farklılığı her zaman büyük bir keyifle yaşıyoruz. Siz de bugün bisikletlerinizle pedal basarak yaşayacaksınız. İyi bir tur geçirmenizi diliyorum.” dedi.

Bodrum’dan da geçecek

5 gün sürecek turda bisikletçiler geçtiğimiz günlerde Sakar Mevkii’nde hayatını kaybeden vatandaşları anarak karanfil bırakacaklar.

Menteşe, Akyaka, Marmaris, Aktur, Körmen Limanı, Bodrum, Yalıçiftlik, Mazı, Ören ve Akyaka’yı kapsayacak rota boyunca bisiklet severler 5 gün boyunca 261 kilometre pedal basacaklar.

Haber Merkezi 

Yorum