Sokak Hayvanlarının Farkında mıyız?

Rana Kayalar 11/01/2017 - 14:20:31

Henüz dört  ya da beş  yaşındaydım. Mahallenin dışında, doğa içerisinde  bir  evde yaşıyordum. Evimizin ilerisinde bir dere vardı. Kışın bu dere yağmur sularıyla dolar  taşardı. Fakat bu kış yağmur  başka  şehirlerde konaklamış gibiydi. Yağmur yağmadığı için dolmamıştı dere. 
 
Derenin  kenarında uzun yürüyüşler yapmak çok hoşuma  giderdi. Orada yürürken ince bir miyavlama sesi duydum. Dönüp baktığımda küçücük, zayıf bir kedi gördüm. Yavru kedi buraya kadar  nasıl gelmiş olabilirdi? Annesini  kaybetmiş olabileceğini düşündüm. Fakat çevrede  ne  annesi ne de başka bir kedi  bulunuyordu. Eğilip ona baktım. Bakışlarımız birbirine değdi. 
Patisiyle  ellerime  dokundu. Hikayelerimizi  aktardık birbirimize  o dokunuşla.  
Ben onu kucakladığım gibi eve yürümeye başladım. Tam bir buçuk saat eve kadar kucağımda taşıdım. Benden  önce ne yaşadığını bilmiyordum ama  ürkek  ve korkak hali elbette  güzel bir öykü içermiyordu, belliydi. Elimde tir tir titriyordu. Titremesinin soğuktan olmasını umdum. Çünkü öyleyse  birazdan sıcak bir  yuvaya  sahip olacaktı. Sütünü içti, karnını doyurduktan sonra bana masum gözlerle baktı. Anladım ki  o artık bizim ailemizin parçasıydı. O, bizim ailemizin yumağıydı.
Ailem barınaktan bir köpeği sahiplenerek bana sokak hayvanlarını korumayı ve sevmeyi aşılamıştı. Üstelik yavrularıyla  birlikte  sokağa atılmış Boncuk isimli bir kedimiz de vardı. Boncuk’un hikayesi ise bambaşka bir acıydı. Yaz tatilinde kısa süreliğine mahallemize yerleşen yazlıkçılar, geri döndüklerinde ne yazık ki hayvanlarını sokağa bırakıyorlardı. Ev şartlarına alışmış hayvanlar, dışarıda çaresizlik içinde  yaşam savaşı veriyordu. İşte Boncuk ve ailesi  bu mağdurlardandı.
Şimdi Boncuk’un ailesine  yeni bir  yavru kedi katılıyordu. Yumak, kısa sürede onlara  alıştı. Evin içinde neşeyle hoplamalarını izlemek ne büyük keyifti. 
Boncuk ve Yumak’ın şansı bendim. Beni  bulmuşlardı ve  yaşamlarını sağlayacak bir sahipleri olmuştu. Peki ya bana rastlamayan ve rastlayacak merhametli  insan bulamayan  diğerleri ?  
Onların farkında mıyız ? 
 
Rana Kayalar
Turgutreis Verdat Türkmen Ortaokulu, 5-C sınıfı öğrencisi