YENİLMEZ aday adayı

Yarımada Gazetesi 05/05/2018 - 09:00:30 Bu haber 1265 kere okundu
YENİLMEZ aday adayı

24 Haziran’da yapılacak erken genel seçimde Bodrum kökenli CHP Muğla Milletvekili a.adayı Emine Yenilmez Aydemir 2 Mayıs Salı günü adaylık başvurusunu Genel Merkez’e yaptı…
 
Bodrum kökenli CHP Muğla Milletvekili aday adayı Emine Yenilmez Aydemir, 2 Mayıs Salı günü CHP Genel Merkezi’ne gelerek, 24 Haziran’da yapılacak erken genel seçimlerinde Muğla Milletvekilliği a.adaylığı başvurusunu yaptı
 
Çevreci ve Sivil Toplum Kuruluşları ile yakın çalışmaları Bodrumlular tarafından sevilen ve takdir edilen Av.Emine Yenilmez Aydemir, aday adayı olmasını ‘‘Ülkemizde adalet sisteminin terazisi adil tartmıyor, basın özgürlüğü ayaklar altında, gazeteciler ve siyasetçiler tutuklanıyor, Anayasa Mahkemesi kararları uygulanmıyor, sosyal devlet uygulamasından tamamen uzak bir iktidarla yönetiliyoruz. Bu nedenle biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak; daha güçlü ve üreten bir Türkiye için, işçisiyle, memuruyla tüm emekçilerin refahta eşit olacağı, özgür ve demokrasi ile yönetilen bir Türkiye vaat ediyoruz’’ diye özetledi.
 
CHP Bodrum-Muğla Milletvekili A.Adayı Av. Emine Yenilmez Aydemir, 1981 Bodrum doğumlu olup, İlk, orta ve lise öğrenimimi Bodrum’da tamamladı ve İstanbul Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2003 yılında mezun oldu,  2007 yılından itibaren Bodrum’da serbest avukat olarak çalışmaktadır.
 
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe eski Başkanlarından Ali Yenilmez’in yakın akrabası olan Av. Emine Yenilmez Aydemir, köklü CHP’li bir aile mensubu olarak donanımlı ve aktif bir şekilde siyasete başladı.
 
2015-2017 döneminde CHP Bodrum İlçe Başkanlığında Seçim ve Hukuk İşlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı olarak Yönetim Kurulu üyeliği yaptı ve aynı dönem içerisinde Çevre Komisyonunda görev alarak Yalıkavak’ta yapılan RES’lerin dava sürecini STK’larla birlikte takip etti.
 
2014-2016 döneminde Muğla Barosu Kadın ve Çocuk Haklarından sorumlu yönetim kurulu üyesi olarak çalıştı.
 
24 Haziran 2018’de yapılacak genel seçimlerde Muğla Milletvekili Aday Adayı olan Emine Yenilmez Aydemir, evli ve 2 çocuk annesidir.

Yorum