YATAĞAN VE MİLAS’TAN ANKARA’YA KÖMÜRSÜZ MUĞLA YOLCULUĞU

Yarımada Gazetesi 25/10/2019 - 08:49:26 Bu haber 971 kere okundu
YATAĞAN VE MİLAS’TAN ANKARA’YA KÖMÜRSÜZ MUĞLA YOLCULUĞU

Milas’ın İkizköy, Karacahisar, Çamköy ve Yatağan’ın Turgut köylüleri, 658 ıslak imza ile  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop’a, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Kurum’a, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya hitaben yazdıkları dilekçeyi tüm muhataplarına iletilmek üzere 23 Ekim 2019 tarihinde TBMM Dilekçe Komisyonu’na teslim ettiler. Dilekçede, 35 yılı aşkındır işletmede olan Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine yakıt sağlamak için kömür sahalarının sürekli genişletilmesinin; köylerinin, zeytinliklerinin, ormanlarının istimlak edilmesinin durdurulmasını; Muğla’nın artık kömür ve termik santral belasından kurtarılmasını talep ederek Muğla’nın “Cennet Muğla” olarak kalmasını istediler.

Köylülerin ve Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) temsilcilerinin yolculuğu, MUÇEP’in girişimi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile gerçekleşti. 22 Ekim akşamı, “Kömürsüz Muğla” ve “Muğla Cennet Kalsın” pankartlarının açıldığı ve  Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün de katıldığı bir uğurlama ile köylüler otobüs ile Muğla’dan yola çıktılar. 35 kişilik ekip 23 Ekim sabahı Ankara’ya ulaştı.

Sabah Anıtkabir ziyaretinin ardından TBMM’ye giden köylüler, Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekilleri Suat Özcan, Burak Erbay, Süleyman Girgin, Mürsel Alban ve İyi Parti Muğla Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergun ile birlikte bir toplantı gerçekleştirdiler. Köylülerin kömür madenleri ve termik santrallerden kaynaklanan dertlerini dinleyen milletvekilleri, bu mücadelede sonuna kadar hemşerilerinin yanında olacaklarını ifade ettiler.

Toplantının ardından Suat Özcan, Muğlalı heyetin ve Muğla milletvekillerinin eşliğinde Muğla Çevre Platformu’nun ilettiği bilimsel verileri de içeren bir basın açıklaması yaptı. Daha sonra hep birlikte Dilekçe Komisyonu’na gidilerek çoklu imzalı dilekçe teslim edildi.

Meclis görüşmelerinin ardından Muğlalılar geldikleri otobüs ile dönüş yolculuğuna geçtiler ve 24 Ekim sabahı köylerine ulaştılar.

 

Yorum