TÜRK TURİZMİ İÇİN BESİAD ÇAĞRISI

Yarımada Gazetesi 17/08/2018 - 08:28:46 Bu haber 565 kere okundu
TÜRK TURİZMİ İÇİN BESİAD ÇAĞRISI

Bodrum Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği BESİAD, Türk Turizm Sektörünün daha iyi noktalara gelmesine yönelik düzenlenen bir panele ev sahipliği yapıyor. 
 
Kuruluşundan bu yana bölgesel kalkınma, inovasyon, KOBİ’ler, mesleki eğitim, rekabetçilik, iş dünyasında kadın ve istihdam üzerine çeşitli çalışmalar yürüten BESİAD, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonuna (TÜRKONFED), üye federasyon GESİFED ile birlikte “Turizm 4.0” paneline ev sahipliği yaparak, bu kez de Türk Turizminin sorunlarını tartışarak çözümleri konusunda fikir alış verişi yapılmasına zemin oluşturacak. 
 
Konuyla ilgili olarak BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Köroğlu, şu açıklamayı yaptı;
 
“Türk Turizminde Yatırım Stratejileri ve Sektörün Finansmana Erişiminde Sorunlar ve Çözümü, Endüstri 4.0 ve Turizm İlişkisi, Yeni Turist Davranışları ve Eğilimleri, Destinasyon Yönetimi ve Pazarlamasında Medya ve Dünyada Değişen Otelcilik Endüstrisinin konularının değerlendirilmesi gerçekleşecek.
 
Besiad olarak bu paneldeki hedefimiz: rehabilite edilmiş ve büyümesi gerçekleştirilmiş bir turizm sektörüne sahip olmak. Bunları yapmanın yollarını konuşacağımız panelde, doğal ve tarihsel çevre değerlerinin korunmasının sağlandığı, sürdürülebilir turizm ilkesinin uygulandığı, tutarlı planların yapıldığı, turizm ürününün niteliğinin iyileştirildiği, eğitim kalite ve standardizasyonun sağlandığı, yeni potansiyel türlerin ve alanların ortaya çıkarıldığı ve tanıtımın aksaksız olarak yapıldığı bir Türkiye ile bu sektörü daha da kalkındırarak, Bodrum’dan attığımız bu taş ile, Türk Turizm Sektörüne bu dalgayı yaymayı hedefliyoruz. 
 
Kitle turizmine ve bireysel turizme yönelik pazarlama faaliyetleri bütünüyle elektronik ortamda, enformasyon teknolojilerine dayalı olarak gerçekleştirilmesi. Turizm pazarlamasında, özellikle dağıtım kanallarında, rekabet gücü ve verimliliği arttırıcı teknolojik iletişim sistemlerinin (CRS, GDS vbg.) sektörde yaygın kullanımını kolaylaştırıcı önlemlerin alınması, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Güney Ege Sanayiciler ve İş insanları Federasyonu (GESİFED), Bodrum Ticaret Odası (BODTO) işbirliğinde ve BESİAD’ın ev sahipliğinde Turzim 4.0 Bodrum Panelini Bodrum Asarlık Beach Otel’de gerçekleşeceğiz. 
 
BESİAD olarak Ülkemiz’ in kalkınma ve gelişmesine katkıda bulunabilme düşüncesi ile çıktığımız bu fikir toplam 186 üyeyi temsil eden BESİAD Yönetimi olarak bize heyecan verdi. Bu heyecan da böyle büyük bir çalışmayı yapma cesaretini hepimize aşıladı. Panelimizin onur konuğu olarak Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Ersoy ile görüşmelerimiz devam ediyor. Kendisinin de bu panele katılma arzusu bizi daha da heyecanlandırdı.”
 
8 Eylül Cumartesi günü 12.00-15.00 saatleri arasında Bodrum Asarlık Beach Otel’de gerçekleşecek “Turizm 4.0” paneline Bodrum’da iş yapan, Turizm Sektörünün tüm temsilcilerini bekliyoruz. İnanıyorum ki sektörün içinde çalışan, zaman zaman turizmin zorluklarını sıkıntılarını yaşayanlar olarak onların bu panelde yer alması, bu paneli hedefine daha da fazla yaklaştıracaktır.”
 
Endüstri 4,0‘ın Turizm ile etkileşimi bu süreçte yaşanan adaptasyonu ve sektörün tüm bileşenleri ile çözüm önerilerini tartışılacağı “Turizm 4.0” Paneli 8 Eylül Cumartesi Günü saat 12.00-15.00 saatleri arasında Bodrum Asarlık Beach Hotel’de gerçekleşecek. 
 
Panelin programı ise şöyle;
GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Aysun Nalbant’ın moderatörlüğünde yapılacak olan panel,  12.00-13.00 saatleri arasında açılış konuşmaları ile başlayacak. 
 
13.00-14.00 saatleri arasında yapılacak olan Panel Oturumunda Konuşmacılar: Batu Aksoy TÜRKONFED Başkan Yardımcısı, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi, TURCAS A.Ş. CEO Prof. Dr. Ozan Bahar Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Osman Batuhan Ayık TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Barbaros Bağlıkaya TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı konuşmalarını gerçekleştirecekler.
 
14:00-15:00 saatlerinde yapılacak olan soru-cevap konuşmaları ile panel sona erecek. 
Katılımcılar: TÜRKONFED Yürütme Kurulu TÜRSAB Yönetim Kurulu TUROFED Yönetim Kurulu GESİFED Yönetim Kurulu BODTO Yönetim Kurulu ve Üyeleri BODER Yönetim Kurulu ve Üyeleri BESİAD Yönetim Kurulu ve Üyeleri

Yorum