SURET YOLCULUĞU” SERGİSİ 24 Ağustos'ta

Yarımada Gazetesi 16/08/2019 - 08:35:07 Bu haber 1538 kere okundu
SURET YOLCULUĞU” SERGİSİ 24 Ağustos'ta

                                      “SURET YOLCULUĞU” SERGİSİ BASIN BİLDİRİSİ

 RESSAM DİLEK USLU’NUN 4 YILDIR EMEK VERDİĞİ GİRİT MÜBADİLLERİ KONULU ÇALIŞMALARI SANATSAL BİR ANLATIMLA GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR!

Mübadele ile Girit'ten Bodrum'a göç ettirilen bir ailenin anne tarafından dördüncü kuşak üyesi olan Dilek Uslu, soyut- figüratif tarzının dışında farklı bir disiplin olan gerçekçi kolaj tekniği ile meydana getirdiği eserlerinde, geçmişine sahip çıkmakla kalmıyor aynı zamanda hem Türk hem Rum mübadillerine sevgi borcunu ödemeyi de bir sorumluluk olarak görüyor.

“Suret Yolculuğu” sergisi, sanatçının 4 yıl gibi uzun bir süreçte sanatsal ifadelerle hazırladığı kalıcı bir arşiv sergisidir.

Dilek Uslu’nun  , halen 4 ve 5.kuşaklarının yaşadığı, mübadele ile Bodrum’a gelen ailelerden 44’ ünün aile arşivlerinden toplayarak meydana getirdiği eserler, geçmiş ile geleceğin arasındaki bağı gözler önüne seriyor.

Bodrum'da doğmuş, Bodrum'u çok seven ve Bodrum için sosyal duyarlılık bilinciyle 43 kalıcı eser ortaya çıkartan Dilek Uslu; şehrin tarihini geleceğe taşımak isteyerek, bu sergiyi Bodrum, Girit ve mübadil nüfusu olan her bölgede geniş kitlelerle paylaşmakla serginin sürdürülebilir olmasını sağlamak ve farkındalık yaratmanın önemine inandığını vurguluyor.

Kent Kültürünün yaşatılması adına bu eserlerin, yakın bir zamanda açılması düşünülen Bodrum Kent Müzesi’ne sanatçı tarafından bağışlanması, Girit mübadillerine bir teşekkür olarak kalmayıp aynı zamanda müzeye sanatsal boyut kazandıracaktır.

Bu bağlamda “Suret Yolculuğu”,tarihin unutulmuş anılarını gün yüzüne çıkartacak bir sosyal sorumluluk projesi olarak tanımlanabilir.

Mübadele’yi yaşayan, göç etmek zorunda bırakılan tüm mübadiller için sembol niteliğinde oluşturulan “SURET YOLCULUĞU” projesi, Bodrum – Girit, Girit Bodrum arasında değiş tokuş yaptırılan topluma farkındalık yaratmak için yapılmıştır.

“Suret Yolculuğu” sergisi 24 Ağustos – 31 Ağustos 2019 tarihleri arasında 1 hafta devam edecek olup 29 Ağustos Perşembe akşamı sergi mekanı bahçesinde Cana Üngün-Mehmet Uyargil-Timuçin Binder kolektif çalışması olan “Bodrum’un Suskun Çanları” belgeseli gösterilecektir.

Girit lezzetlerini tadarken, eserlere konu olan bazı ailelerin torunlarından hikayeler dinleyeceğiniz sergi açılışı, 24 Ağustos Cumartesi günü saat 19.00 da gerçekleşecektir.

“Suret Yolculuğu” projesine, başta Bodrum Belediyesi olmak üzere, destek veren, katkıda bulunan , emeği geçen iş insanı , kurum ve kuruluşlara teşekkürler…..

İLETİŞİM: Zerrin Ulusman/ 0532 728 04 10 / zerrinulusman@gmail.com

                   

 

Yorum