İnternetten tatil satın aldı! Otele gidince şoke oldu

Yarımada Gazetesi 23/09/2019 - 09:03:49 Bu haber 450 kere okundu
İnternetten tatil satın aldı! Otele gidince şoke oldu

Bodrum’da lüks bir otelin görsellerini kullanıp sahte internet sayfası açan dolandırıcılar, internet üzerinden tatil satın alan bir aileyi dolandırdı. İstanbul'dan yola çıkarak Bodrum'da bulunan otele giden aile, otel resepsiyonu tarafından “rezervasyonunuz bulunmamaktadır” cevabını alınca hayatının şokunu yaşadı. İnternet sayfası ise hala aktif olarak mağdurlarını ararken, verilen irtibat numaralarından kimseye ulaşılamıyor.

Bodrum’da bulunan lüks bir otelin internet sayfasını kopyalayıp vurgun yapan çete, İstanbul’da yaşayan Yazıcı ailesini dolandırarak mağdur etti. Bugüne kadar aynı yöntem ile yaklaşık 200 kişiyi dolandıran şebeke, kopya internet sayfası ve birebir otel görselleriyle vatandaşları ağlarına düşürüyor. İstanbul’da av malzemesi satan bir dükkânın sahibi olan Sait Yazıcı (42) ailesiyle tatile gitmek için internet üzerinden araştırmaya başladı. İnternet sayfaları üzerinden otel arayan Yazıcı, Bodrum’da bulunan bir oteli beğenerek, internet üzerinden rezervasyon yaptırmak istedi. İncelediği internet sayfasının “kopya otel” sayfası olduğunu bilmeyen Yazıcı, irtibat numarasını arayarak önce otel hakkında bilgi aldı. Daha sonra verilen ücret ve otel imkânları hoşuna giden Yazıcı, 1-7 Eylül arası rezervasyon yaptırmak istedi. Dolandırıcılar bu durumu fırsat bilerek Sait Yazıcı’nın cep telefonuna banka hesap numarası yollayarak, parayı bu hesaba yatırmasını istedi. Dolandırıcıların ağına takılan Yazıcı ise aynı gün içinde verilen hesap numarasına 5 bin 250 TL yatırarak tatil gününü beklemeye başladı.

AİLE DOLANDIRILDIĞINI OTELE GİDİNCE ANLADI

1 Eylül’de İstanbul’dan Bodrum’a giden Yazıcı ailesi otele gittiklerinde hayatlarının şokunu yaşadı. Otel resepsiyonu tarafından “rezervasyonunuz bulunmamaktadır” cevabını alan aile, dolandırıldıklarını anlayarak Bodrum Cumhuriyet Savcılığına giderek şikâyette bulundu. Bu yaz yaklaşık 200 kişiyi mağdur eden şebeke her yerde aranıyor.

 

 

Yorum