DİBEKLİHAN’DA UNESCO DÜNYA MİRASI HAKKINDA SÖYLEŞİ…

Yarımada Gazetesi 16/09/2019 - 08:46:55 Bu haber 1130 kere okundu
DİBEKLİHAN’DA UNESCO DÜNYA MİRASI HAKKINDA SÖYLEŞİ…

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’nde UNESCO Dünya Mirası Gezginleri Derneği’nden Bilge Akcan ve Nevin Salman’la bir söyleşi gerçekleşecek. 15 Eylül 2019 Pazar akşamı saat 21:00’da Dibeklihan Orhan Kemal Meydanı’nda gerçekleşecek olan söyleşide UNESCO Dünya Mirası listesine girmeye aday eserler konuşulacak.

Bilge Akcan ve Nevin Salman gerçekleştirecekleri söyleşiyle ilgili önemli bir farkındalığı da bizlere soruyor. “Müthiş Bir Kültürel Tarih Üzerinde Yaşadığımızın Farkında mıyız?”

Bilge Akcan; Mülkiye mezunu bir gezgin. Çalışma hayatına Maliye Bakanlığı’nda başlar, İş Bankası’ndan emekli olduktan sonra yurt dışı gezilerinde “UNESCO Dünya Mirası” konsepti ile tanışınca Dünya Mirası Gezginleri Derneği’nin kuruluşuna katılır. Halen Derneğin Eğitim Komitesi Başkanı olarak okullarda eğitim etkinlikleri ile Dünya Mirasları ve geçici listedeki aday alanlarımıza eğitim desteği verilmesi konusundaki çalışmaları yönetmektedir. 

Aslen mimar olan Nevin Salman ise emekli olduktan sonra bir gezgin, sonra da Unesco Dünya Mirasları gezgini olur ve “gezimanya.com” da ve “İzTV MerakEt” dergisinde gezi yazıları yazmaya başlar. Son 3 senedir de Dibeklihan’da gezi anıları söyleşileri yapıyor. Dünya Mirası Gezginleri Derneği eğitim komitesinin de gönüllü çalışanıdır.

 

Yorum