Çocuklara “geri dönüşüm atölyesi

Yarımada Gazetesi 09/03/2017 - 15:28:47 Bu haber 1086 kere okundu
Çocuklara “geri dönüşüm atölyesi

 

 

Bodrum Bahçeşehir Koleji’nin Midtown’da her ay farklı bir başlıkla düzenlediği etkinlikleri “geri dönüşüm” atölyesi ile devam ediyor. 11 Mart Cumartesi günü,  başta çocuklar olmak üzere tüm bireylere çevre bilincinin kazandırılmasını amaçlayan “Geri Dönüşüm Atölyesi”nde toplam 9 farklı geri dönüşüm projesi gerçekleştirilecek. Etkinlikte değerlendirilebilen atıklarla doğal kaynakları tüketmeden yeni ürünler elde edilebileceğine dikkat çekecek.

Bugüne kadar düzenlenen “Robotik”,  “Sanart” ve “Bilim ve Akıl Oyunları” atölyelerinin ardından düzenlenecek olan “Geri Dönüşüm Atölyesi” 11 Mart Cumartesi günü 14.00 – 17.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakalım

Etkinliğe katılan çocuklar, Bahçeşehir Koleji öğretmen ve öğrencileri tarafından toplanan plastik atıklar, karton kutu, kağıt, şişe, metal parçalar, ip, cam gibi geri dönüşüm malzemelerini kullanarak 9 farklı etkinlikle 9 farklı eşya yaratacak. Bu tür malzemelerin çevremize ağır zarar verdiğinden yola çıkarak gelecek kuşaklara daha güzel bir dünya bırakmanın önemine dikkat çekilecek etkinlikte; kapı süsü, robot, taşıtlar, evler, müzik aletleri gibi evde süs eşyası olarak kullanılabilen birbirinden yaratıcı eşyalar tasarlanacak.

Haber Merkezi 

 

 

Yorum