BODRUM’UN TEK MİLLETVEKİLİ ADAYI

Yarımada Gazetesi 24/05/2018 - 08:14:17 Bu haber 909 kere okundu
BODRUM’UN TEK  MİLLETVEKİLİ ADAYI

Hızla yaklaşan 24 Haziran seçimleri için Türkiye’de nefesler tutulmuşken, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bodrum'dan tek adayı olan Av. Emine Yenilmez Aydemir, Muğla Milletvekili Listesinde 6. Sırada yer aldı. 
 
24 Haziran'daki genel seçime katılacak olan siyasi partiler milletvekili aday listelerini geçtiğimiz gün Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sundu. Sunulan ve kesinleşen listenin Muğla Milletvekili aday sıralamasında Mürsel Alban, Suat Özcan, Burak Erbay, Süleyman Girgin ve İbrahim Ertürk’ün ardından listede 6. Sırada bulunan Av. Emine Yenilmez Aydemir hem genç, hem de kadın olarak CHP’nin Muğla Bölgesinde Bodrumdan çıkarttığı tek Milletvekili adayı oldu. 
 
Milletvekili olma amacını gençlerin sesi olmak ve Cumhuriyete sahip çıkmak olarak nitelendiren ve Bodrum'da 1981 yılında doğan Av. Emine Yenilmez Aydemir, kendisini, siyasete atılma nedenlerini ve politika kariyerini şu şekilde anlatıyor;
 
“1981 yılında Bodrum’da doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Bodrum’da tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden lisans derecemi alarak Bodrum’da serbest avukatlık yapmaya başladım. 2014-2016 yılları arasında Muğla Barosu’nda Kadın ve Çocuk Haklarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptığım süreçte, kadınlarımız ve çocuklarımızla ilgili davaları yakından takip ederek, onlar için her türlü sorumluluğu üstlendim. 
 
Üniversiteden mezun olup, avukat olduktan sonra, ülkem ve ülkemin insanları için elimi taşın altına koymam gerektiğinin bilinciyle, siyasete atılma kararı aldım. Mustafa Kemal’in kahramanlık hikâyeleriyle geçen çocukluğumdan bugüne, her zaman doğrunun ve haklının yanında olmaya yemin ettim.  Bu bilinç ve sadakatle,  Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye oldum.Ailemin de bana çocukluğumdan itibaren öğütlediği gibi, “Yönetenlerden Memnun Değilsek, Onlardan Daha Fazla Çalışmalıyız.” diyerek partinin hangi kademesinde ihtiyaç varsa, büyük/ küçük görev ayrımı yapmadan, görev aldım. Parti için bir çakıl taşını yerinden oynatmanın ne kadar önemli olduğunun her zaman bilincinde olarak her görevi üstlendim.  Bu bilinç ve tutkuyla üyesi olduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nden 2014 yerel seçimlerinde Bodrum Belediyesi meclis üyesi adayı oldum. Sonrasında CHP Bodrum İlçe Örgütü’nde Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptım. 
 
Seçimlerde İlçe Seçim Kurulu üyeliğinde bulundum. Aynı dönem içerisinde partimizin Çevre Komisyonu’nda da yer alarak, Gökova Körfezi’ndeki SİT alanları başta olmak üzere, Yalıkavak RES ve Ortakent’e külliye yapılmasına karşı açılan davaları, çevremizi korumak adına yakından izledim. 
 
2015-2017 yılları arasında Bodrum İlçe Başkanlığı’mızda Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı, seçimlerde ise İlçe Seçim Kurulu üyesi olarak görev yaptım. 
 
CHP Bodrum İlçe Teşkilatı’nın Çevre Komisyonu’nda da görev almayı ihmal etmedim. Bu süreçte, Yalıkavak’taki Rüzgâr Enerji Santralleri ve Gökova Körfezi’ndeki SİT alanları konusunda aktif olarak çalışmalar yaptım. AKP döneminde başlayan doğanın talan edilmesi uygulamalarına, üç kuruş rant için doğanın geri dönülemez bir şekilde tahrip edilmesine karşı her zaman denizin, toprağın, ağacın yanında durdum.
 
Özel hayatıma gelince, Evliyim ve Hüseyin Mert ile Ali Erim isimlerinde iki çocuk sahibiyim. 2013 yılında ilk çocuğuma hamileyken, ülkenin kötüye gidişatı, müstakbel bir anne adayı olarak beni oldukça endişelendiriyordu. Ancak tam da o yıl milyonlarca gencin Gezi Parkı’na yapılan saldırının ardından sokaklara çıkması, ülkeyi aydınlatması, geleceğine sahip çıkması beni daha da cesaretlendirdi. 18 yaşında gençler bize yılmamak gerektiğini, umutlarımızı büyütmemiz gerektiğini gösterdi. 
 
Bu daha başlangıçtı nasıl olsa. İleride çocuklarımın bana “Anne o karanlık dönemde ne yaptın?” sorusuna layığıyla cevap verebilmem için mücadeleye devam etmeliydim. O gün verdiğim sözü bugün de unutmadım.İdeallerim uğruna verdiğim mücadeleyi mecliste büyütmek, ülkem ve memleketim için daha fazla çalışmak için kolları milletvekilliğine aday oldum. Bodrum’da yaşayan bir kadın olarak Muğla’dan bir adım öne çıkıyorum. Çünkü kadın hayatın yarısıdır. Erkekler kadar yönetimde söz sahibi olmalıdır. CHP kadınların her zaman özgürce siyaset yapabileceği nadir partilerden birisidir. CHP’ye ve Atatürk’e olan sevgi ve bağlılığımı, bana ailemden miras kalmış bir hazine olarak görüyorum. Özellikle CHP’ye olan bağlılığımda bir dönem CHP Bodrum İlçe Başkanlığı görevini üstlenen amcam Ali Yenilmez’in payı asla küçümsenmez.  
 
Siyaseti erkek egemen kalıplardan kurtarmak, her alanda kadına yönelik şiddeti mahkûm etmek, çocuk istismarının kökünü kazımak, doğamızı ve Atatürk’ün bize emaneti olan Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmak, aydınlık, çağdaş bir Türkiye’nin genç ellere emanet edilmesi için, ülkemizi karanlığa sürükleyenlerle mücadele etmek için, CHP Muğla Milletvekili adayıyım.Ülkemizin geleceği için, Gökova’nın akıbeti için, Bodrum’un yaşayanları, kadınları ve gelecek nesilleri için Bodrum’u Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil etmek için, seçimlerde hepinizden destek istiyorum." 
 

Yorum