Bodrum Sağlık Vakfı Mozaik Atölyesi, 6. Mozaik Sergisini Açıyor

Yarımada Gazetesi 21/06/2023 - 09:08:40 Bu haber 856 kere okundu
Bodrum Sağlık Vakfı Mozaik  Atölyesi, 6. Mozaik Sergisini Açıyor

Bodrum Sağlık Vakfı Mozaik Atölyesi öğrencilerinin 1 yıldır, büyük bir heyecan ve özen ile ürettikleri ürünlerin sergileneceği mozaik sergisi 22 Haziran 2023, saat 18.00’da, Ali Hakan Aykan Sanat Galerisi'nde açılışını yapacak. Sergi 22-23 Haziran tarihleri arasında ziyaret edilebilecek…
 
Bodrum halkının, Bodrum Belediyesinin, kamu yöneticilerinin, iş insanlarının ve misafirlerimizin değerli katkıları ile marka olan Bodrum Sağlık Vakfı, özel gereksinimli bireylerimizin  özel eğitimi, rehabilitasyonu ve sosyal hayata entegrasyonu konularında “örnek model” olmak için atölyeleriyle başarılı bir çalışma yürütmekte.
 
900 m2 kapalı alana sahip Bodrum Sağlık Vakfı Gamze Çarmıklı İş ve Sanat Atölyesi binasında çalışmalarını yürüten Mozaik Atölyesi, Doğuş Grubunun hibe projesi kapsamında 2015 yılında engelli bireyler ve ailelerine mozaik kursu ile başlamış, taş mozaik çalışmalarına, cam, ayna ve çeşitli malzemeleri de ekleyerek ürün yelpazesini genişletmiştir.
 
Bodrum Sağlık Vakfı öğrencileri ve gönüllülerinin özverili çalışmaları sonucunda ortaya çıkan ürünler, her sene Bodrum’un tanınmış mekanlarında açılan sergilerle satışa sunulmaktadır. Vakıf yararına satılan ürünler Bodrum halkının yoğun ilgi ve sevgisini kazanmış ve açılan sergilerin ilk günlerinde tükenmiştir.
 
5 yıl içinde mozaik atölyesinde eğitim gören 50 öğrenci mozaik becerisi kazanmış olup, her geçen gün artan öğrencisi sayısı ve gönüllüleri ile üretimine devam etmektedir. Mozaik Atölyesi; Mozaik Öğretmeni Ezgi Bal koordinatörlüğünde atölye öğrencileri Samet Çağlar, Begüm Akgül, Ata Korhan Çiçekçisoy, Gizem Tanca, Ergün Kaan Ünaydın, Emire Acar, Elvin Örkün, Begüm Çatalkaya, Can Basat, Müge Özgen, Cüneyt Özyol, Aslı Gür, İdil Önen, Kansu Nergiz, İsmigül Gers ve atölye gönüllüleri Yevkine Berberoğlu Bulur, Alki Panikoğlu, Sibel Boyacı, Dilek Erbir, Ferhun Erbir, Mine Basat, Gracy Koher, Renin Sağlamlı, Dicle Gür, Mükerrer Aşan, Sami Tartan, ve marangozumuz Erdoğan Gökalp ile harikalar yaratmaktadır.
 
Bodrum Sağlık Vakfı Mozaik atölyesi öğrencileri, gönüllüleri tüm sanatseverleri ve vakıf dostlarını 22 Haziran 2023, saat 18.00’da, Ali Hakan Aykan Sanat Galerisi'nde gerçekleşecek sergi açılışına bekliyor.
 
Emek, sevgi ve özverinin mozaikle buluştuğu sergi 22-23 Haziran tarihleri arasında ziyaret edebilecek.
 

Yorum