12. Gökova Bisiklet Turu başladı

Yarımada Gazetesi 09/05/2018 - 09:16:27 Bu haber 636 kere okundu
12. Gökova Bisiklet Turu başladı

Muğla Bisiklet Derneğince ve Menteşe Belediyesi tarafından düzenlenen 300 sporcunun katıldığı 12. Gökova Bisiklet Turu başladı.

Turun startı verilmeden önce Konakaltı İskender Alper Salonu Bahçesi'nde bisikletçilerle bir araya gelen Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Cumhur Çoban ve Menteşe Belediyesi Başkanvekili Leyla Ersöz, sporculara kazasız, güvenli ve keyifli sürüşler diledi.

Çoban, bisiklet sporunun son yıllarda kentte hızla geliştiğini ve Muğla ve ilçelerinde yerli ve yabancıların bisiklet kullanımını arttırmak için rotalar oluşturulduğunu dile getirdi.

Muğla Bisiklet Derneği Başkanı Levent Sevil ise 5 gün sürecek tura Türkiye'deki farklı illerden 300 bisikletçinin katıldığını söyledi. 

- "Muğla'nın güzelliklerini keşfedecekler"

Konuşmaların ardından, Konakaltı Meydanı'nda tura başlandı. 5 gün sürecek turda bisikletçiler, Menteşe, Akyaka, Akbük, Ören, Bodrum, Datça ve Marmaris güzergahlarını kapsayacak rota boyunca 254 kilometre pedal çevirecek. Bisikletçiler tur boyunca geceleri kamp alanlarında çadır kurarak konaklayacak.

Tur, 12 Mayıs'ta Akyaka'da tamamlanacak. 

 

 

 

Yorum