Sokak Hayvanları!

GÜLDEN SÖKELİOĞLU 05/08/2023 - 09:07:48

Sokak hayvanları deyince aklımıza genellikle kediler ve köpekler gelir. 
 
       Hayvanları sevmek, sorumluluk ister. Sıcak yaz günlerinde evinin önüne veya yol kenarına bir kap su ve yem koymak can dostlarımıza hayat verecektir. Sokak ve caddelerden geçerken su ve mama verenleri görünce mutlu oluyorum.  Hepimizin sıcaktan bunaldığı bu yaz günlerinde sokaktaki can dostlarımız susuz yaşayamaz. Milas Belediyesi'nin Şehir Park'ı içindeki su kapları can dostlarımız için bir nimet ve bu nedenle Milas Belediyesi yetkililerini kutluyorum. Ancak bu su kapları şehrin pek çok yerine konmalıdır. 
 
        Ben bir hayvan sever olarak, her gün balkonumdaki ve  sokağımdaki kedi ve köpeklere mama veriyorum, sularını dolduruyorum. Kediler, beni görünce çok seviniyor. Hatta birisini yavruykenden itibaren beslediğim, şimdi kendi yavruları olan, adını " Çift Yürek" koyduğum(beyaz renkli göğsünün üzerinde siyah kalp şekli olduğu için) kedi kendini sevdirmek için etrafımda pervane oluyor. Onların karnının doyması ve suyunu içtikten sonra mutlu bir şekilde yuvasına  gitmesi beni de mutlu ediyor. 
 
Ancak hayvan dostu olan tanıdığım pek çok arkadaşım, hayvan sevgisi nedeniyle bütçeleri sarsılıyor. Çünkü, kedi ve köpek mamaları çoğu yurt dışından ithal geldiği için sürekli fiyatı artıyor. 
 
        Tüm hayvanseverler adına  bir hayvansever olarak, Milas Belediye Başkanı Sn Muhammed Tokat'dan bazı isteklerim var:
- Sokak hayvanları için Şehir Parkı'na konan su kaplarının şehrin pek çok noktasına konması...
 
- Sokaklarda belli bazı noktalara yem kaplarınıın konması ve bir çok belediyede olduğu gibi sokak hayvanları için ucuz yem üretiminin ve dağıtımının yapılması.
 
-Sürekli çoğalan kedi ve köpeklerin kısırlaştırma işleminin belediyemiz tarafından yapılması. Muğla ve Bodrum Belediyesi'nin böyle bir hizmeti olduğunu biliyorum. Geçtiğimiz aylarda Milas Şehir Park'ı yakınındaki döner kavşaktan geçen ve üzerinde , " Bodrum Belediyesi Hayvan Nakil Aracı" yazılı bir araba görünce, ' Niye bizde yok?' diye düşündüm. 
 
Ben evimde baktığım 7 kediyi özel bir klinikte kısırlaştırdım. Kısırlaştırma işlemi epey masraflı olduğu için bütçeyi zorluyor. Bu işi belediyemiz yaparsa hayvanseverler bu ağır yükten kurtulacak. Dolayısıyla sokak hayvanlarının sayısı çok artmayacaktır.
 
- Sokak hayvanlarının tedavilerinin yapıldığı  modern bir barınağa kavuşturulması. Bu konuda Milas Belediye Başkanı Sn Muhammed Tokat'ın girişimde bulunduğunu biliyorum.
 
        Hayvanı seven, insanı ve doğayı sever.
Bu dünya sadece insanlara ait değil; tüm canlılara ait. 
 
        Türkiye'nin pek çok yerinde maden için, termik ve nükleer santral için kesilen ormanlar nedeniyle yuvasız kalan tüm canlıların ve köylülerin yaşam alanlarını savunan herkese saygılar sunuyorum.
 
        Hayvanlara iyi davranan, su- yem veren iyi insanların çoğalması; eziyet eden, kötü davranan kötü insanların gerekli cezaya kavuşması dileklerimle.